”Jeg var bolddreng til kampe i Parken mange gange. Det fik spillerne fra B93 lov til. Det var stort.
Vi kom tæt på stjernerne. Og fik lov til at se fodbold helt gratis. Nogle gange kunne man også komme i fjernsynet. Det tænker jeg tit på, når jeg ser bolddrenge i Parken i dag.”

Ordene kommer fra landsholdsspiller Mathias Zanka Jørgensen. Han er sammen med Kasper Dolberg, Simon Kjær og Robert Skov omdrejningspunktet i fire nye bøger i letlæsnings-serien ’Læs med landsholdet’, som Forlaget Carlsen og DBU står bag. Bogserien er tiltænkt børn i alderen seks til ni år, der sammen med deres fodboldidoler skal finde glæden ved læsning og de små bogstaver.

Netop det at kunne give noget igen til de mange fodboldglade børn, betyder mere end som så, fortæller Mathias Zanka Jørgensen:

”Vi landsholdsspillere har et stort ansvar som rollemodeller for mange piger og drenge, og det er fantastisk, når vi kan give lidt tilbage til alle dem, der følger os. Jeg er personligt utroligt glad for at kunne hjælpe ved at fortælle om mit liv som fodboldspiller og samtidig spille en lille rolle i at hjælpe børn med at lære at læse,” siger landsholdsspilleren.

Overskuddet fra de nye bøger i serien går ligesom tidligere til et godt formål. I denne omgang til Fodboldfonden, der hjælper udsatte børn og deres familier, forklarer Jakob Høyer, der er kommunikationschef i DBU:

”Fodbold handler om følelser og begejstring. Men det handler i høj grad også om at bidrage til fællesskab, inklusion og det at lære at læse. Derfor glæder det os, at vi med de nye bøger kan give endnu flere børn en god læseoplevelse og samtidig kan være med til at hjælpe familier i samfundet, der virkelig har brug for det.”

Hos Forlaget Carlsen er man også stolt over de nye udgivelser og forskellen, som bøgerne giver, forklarer forlagschef Christian Bach:

“Vi er glade for at kunne udgive nye bøger i den populære ’Læs med landsholdet’-serie. Serien har været en stor succes, og er lige fra begyndelsen blevet til i et tæt samarbejde mellem forlag, DBU og landsholdsspillerne selv. Derfor kommer læseren også rigtigt tæt på spillerne her, og at de samtidig får trænet deres læsekompetencer er en virkelig fin kombination. At det hele så ender med at generere et overskud, der bruges på gode projekter for børn, er et ekstra plus.”

Udover de fire nye bøger har Forlaget Carlsen genoptrykt bøgerne med landsholdsstjernerne Kasper Schmeichel og Christian Eriksen med helt nye billeder og nye tekster.

Du kan købe bøgerne lige her.

De første ’Læs med landsholdet’-bøger udkom i 2017, og serien omfatter nu i alt 17 bøger med spillere fra både Kvinde- og Herrelandsholdet.