Nyhed udgivet 21.04.20 kl. 06:24

 

Regeringen og Folketinget indgik torsdag aften en aftale om yderligere genåbning af det danske samfund. Som opfølgning har Danmarks Idrætsforbund og DGI nu meldt ud, at der kan åbnes for nogle enkelte udendørs idrætsaktiviteter uden kropskontakt, som kan foregå individuelt eller i små grupper.

 

Da det vil være imod sundhedsmyndighedernes anbefalinger og på grund af smittefare ved kropskontakt, fastholder DBU Bredde og lokalunionerne, at der ikke sættes gang i fodboldaktiviteter nu, også selvom det eventuelt kunne foregå udendørs i små grupper og uden kontakt.

 

”Selvom fodbold er en udendørs aktivitet, og selvom nogle, i iveren efter at komme i gang med fodbolden igen, mener, at man godt kunne sætte gang i træningen i mindre grupper på landets fodboldbaner, så er vi altså nødt til at holde fast nu. Vi vil alle sammen meget gerne i gang, og vi arbejder derfor hårdt på, at der kan blive åbnet for fodbold igen fra den 11. maj, men det skal naturligvis være forsvarligt og i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger, udtaler Lars Albæk, formand for DBU Bredde.

 

Foreningslivet og herunder fodboldklubberne har fået meget og fortjent ros for deres omstillingsparathed og lynhurtige nedlukning, da corona-krisen brød ud, men iveren for at komme i gang igen må ikke ødelægge den hidtidige indsats.

 

”Folkesundheden står fortsat over fodbolden. Vi kan ikke lægge ansvaret for at administrere, at der ikke er mere end 10 personer samlet på en fodboldbane, og at spillere ikke kommer til at have kropskontakt under en eventuel aktivitet over på de overvejende frivillige ledere i fodboldklubberne. Desuden er langt hovedparten af fodboldbanerne i Danmark kommunale anlæg, som for tiden er lukkede” udtaler Bent Clausen, næstformand i DBU og formand for DBU’s Breddekomité, og fortsætter:

”DBU Bredde og lokalunionerne står klar med at iværksætte aktiviteter, så snart myndighederne åbner op for, at alle de mange medlemmer i klubberne kan komme i gang med alle de fodboldaktiviteter, som vi alle savner.”

 

På vegne af alle DBU’s lokalunioner

Lars Albæk, formand for DBU Bornholm

Bjarne Christensen, formand for DBU Fyn

Jesper Gradert, formand for DBU København

Jakob Koed, formand for DBU Sjælland

Gert Lundgaard, formand for DBU Lolland-Falster

Bent Clausen, formand for DBU Jylland

 

DIF og DGI's udmelding fra i går aftes, kan læses her.