Den seneste uge har DBU, Københavns Kommune samt UEFA og ASO (organisationen bag Tour de France) været i tæt dialog for at få skabt en løsning, der gør det muligt at afholde fire EM-kampe og starten på Tour de France i København inden for kort tid i sommeren 2021.

Allerede den 3. april meldte DBU, Københavns Kommune, Parken Sport & Entertainment samt Sport Event Denmark til UEFA, at alle parter var klar til at afholde fire kampe som en del af EURO2020, der er blevet udskudt fra sommeren 2020 til sommeren 2021 på grund af den aktuelle corona-krise.

Siden har DBU og Københavns Kommune været i en lang række møder og tæt dialog for at skabe løsninger og få udarbejdet de nødvendige kontrakter og bindende erklæringer, der efter planen skulle være klar i morgen. Forhandlingerne skrider positivt fremad, bekræfter parterne.

Både overborgmester i København, Frank Jensen, og DBU-formand, Jesper Møller, glæder sig over muligheden for en ny deadline hos UEFA.

”Jeg er glad for, at alle parter knokler for at finde en løsning, så vi kan få et brag af en sports-sommer i København med både EM og Tour de France. Der er intet i verden, København hellere vil, end at lægge by til begge arrangementer næste sommer. Er der noget, vi trænger til, er det fest og oplevelser - og jeg er glad for, at alle involverede har lagt sig i selen for at få det til at lykkes og give plads til hinanden,” siger Frank Jensen.

”At afholde EM-kampe i København er en historisk mulighed, og i DBU vil vi gøre alt, for at det kommer til at ske. Det er positivt, at der er fremskridt i forhandlingerne, og at vi får ekstra tid til at forsøge at skabe en løsning, hvor der både kan være EM-fest og Tour de France i København inden for få uger i sommeren 2021,” siger Jesper Møller.

UEFA har i dag accepteret at forlænge den oprindelige deadline fra i morgen, torsdag den 30. april, til næste fredag, den 8. maj, så parterne får mere tid til at skabe løsninger på de forskellige juridiske udfordringer m.v.

Læs mere lige her.