Kvindelandsholdet var fredag vært for topkamp i EM-kvalifikationens gruppe B, da Bosnien-Hercegovina gæstede Viborg Stadion.

Danmark havde fået en perfekt start i jagten på EM i 2021 med to sejre, 11-0 i målscore og en førsteplads i gruppen, mens gæsterne fra Balkan også var kommet imponerende fra start med to komfortable sejre og en placering på andenpladsen i puljen lige i hælene på danskerne.

De rød-hvide gik dog ind til opgøret med en markant favoritværdighed, og det viste sig på måltavlen allerede i det 13. minut. Efter et hjørnespark headede Nadia Nadim på mål ved bagstolpen. Hendes forsøg blev afværget på stregen, men centerstopper Stine Ballisager var hurtig over returen i feltet og huggede bolden i kassen med venstrebenet. 1-0 til Danmark på Ballisagers første A-landskampsmål.

Danskerne dominerede spillet i første halvleg mod et kompakt og velorganiseret bosnisk mandskab, men gæsternes defensiv stod imod og holdt Danmark fra yderligere mål i de første 45 minutter.

På den anden side af pausen fortsatte tendensen fra første halvleg. Danmark pressede på, men manglede ofte den sidste skarphed i afleveringen eller afslutningen, når muligheden var der.

Midt i anden halvleg kom den forløsende scoring til 2-0. Nanna Christiansen, der blot havde været på banen i fem sekunder, slog et perfekt indlæg efter et kort hjørnespark. Indlægget lå lige i panden på Sanne Troelsgaard, der smukt dirigerede bolden fladt i det lange hjørne.

Lars Søndergaards tropper havde chancerne til flere mål i slutfasen, men det endte ved en sikker 2-0-sejr til Danmark. Dermed topper danskerne kval-puljen med maksimumpoint (9) og en målscore på 13-0. Italien følger på gruppens andenplads, også med ni point.

Næste kamp for Kvindelandsholdet er på tirsdag den 8. oktober, hvor Georgien er modstanderen i Tbilisi. Kick-off er klokken 18 dansk tid, og kampen kan ses på DR1.