De danske U21-talenter har fået fuldt hus på point-kontoen og en nøglekamp venter i marts ude mod Rumænien. For at sikre bedst mulige betingelser for det danske U21-landshold, spiller landsholdet to testkampe, inden det går løs i Rumænien med en nøglekamp i EM-gruppe 8.

Den 7-13. januar tager U21-landsholdet på træningstur til Tyrkiet, hvor holdet møder Slovakiet i en testkamp. Træningsturen vil bestå hovedsagligt af spillere, der spiller i Danmark, og er en del af aftalen med de danske klubber.

”I Danmark har vi rigtig mange dygtige unge spillere, som vi kan se i de succesfulde kvalifikationer til Elite Round for U17 og U19. For mig og trænerteamet handler det om hele tiden at sikre, at vi kender til de spillere, der er på vej og på kanten af truppen for at kunne stille med den stærkest mulige trup. Så træningsturen er en rigtig god mulighed for i nogle varmere rammer, og på nogle bedre baner end i Danmark, at kunne se bredden i vores U21-trup, samt at få testet os mod en god modstander,” lyder det fra U21-landstræner Albert Capellas.

DBU har en samarbejdsaftale med Amnesty International, der betyder, at U21-landsholdet får en orientering om den aktuelle situation i Tyrkiet forud for afrejse. Det sker i lighed med tidligere træningsture for DBU’s landshold samt forud for A VM i Rusland i 2018.

Udover Slovakiet møder Danmark også Montenegro d. 26. marts.

”Vi søgte en modstander, der kunne spille i Danmark og Montenegro er en god test, inden vi skal møde Rumænien. Det er vigtigt, at vi er helt skarpe og klar til den kamp, da en sejr her kan give os nogle rigtig gode muligheder i resten af kvalifikationen. Så det er jeg rigtig godt tilfreds med, at det er lykkedes os at skaffe endnu en test kamp inden d. 31. marts,” slutter Capellas

Kampen mod Slovakiet spilles d. 12. januar i Tyrkiet, mens kampen mod Montenegro altså spilles 26. marts - spillested her endnu uvis. Danmark fører EM Gruppe 8 med maksimumpoint. På andenpladsen med 5 point færre ligger netop Rumænien.