40 klubber har fået tildelt stjerner i det nye licenssystem på herreungdomssiden, som har eksisteret siden slutningen af april. Allerede nu opdateres licensmanualen frem mod 2020/2021-sæsonen, blandt andet med henblik på at informere ikke-licensklubber, der ønsker at komme i betragtning til licens i den kommende licensperiode 2020/2021, om ansøgningsproceduren.

Vigtigst af alt skal interesserede ikke-licensklubber indsende en tilkendegivelse til licenssystem@dbu.dk senest den 12. december 2019. Herefter vil det ikke længere være muligt for ikke-licensklubber at komme i betragtning til en licens i 2020/2021-sæsonen. Derudover skal de interesserede klubber fremsende materiale til forhåndsgodkendelse, jf. punkt 2.6.1 samt bilag 11 i licensmanualen, som du finder i bunden af artiklen.

Desuden ændrer ansøgningsproceduren sig, da klubberne fremover først kan opnå licens ét år efter deres tilkendegivelse. Det betyder, at en ikke-licensklub, der i marts 2020 ansøger om at blive taget i betragtning til licenssystem, først kan blive en del af systemet i licensperioden 2021/2022. I mellemtiden får den interesserede klub besøg af en auditør fra DBU, som rådgiver om den fremadrettede proces med fokus på klubbens udviklingsområder.

Slutteligt foretages enkelte ændringer for at præcisere fordelingen af stjerner, der spænder fra en halv stjerne til fem stjerner, ved at skærpe kravene til klubberne. For eksempel skal fysioterapeuten fuldtidsansættes, ligesom U15-holdet skal have sit eget omklædningsrum, hvis klubberne vil opnå fem stjerner på de respektive områder.

Du kan læse mere om ansøgningsproceduren og ændringerne på https://www.dbu.dk/turneringer-og-resultater/klublicens/ungdom-drenge/, hvor du finder den opdaterede licensmanual og de tilhørende dokumenter. Den træder i kraft per 1. juli 2020 og løber til og med 30. juni 2021.