Dansk fodbold byder på stærkt spil. Således også i herrernes EM-kvalifikationskamp mod Gibraltar i Parken fredag aften hvor kampen om en billet til EM i 2020 gør spændingen ekstra stor for både spillerne, modstandere og tilskuere. 

I pausen blev der plads til at markere mere dansk fodbold i 2020 - nemlig ved overrækkelsen af en donation fra UEFA Foundation for Children på 45.500 euro til DIF’s get2sport. Formand Niels Nyggard gik på plænen og modtog prisen sammen med en gruppe fodboldskolebørn fra BK Union. Til at overrække prisen på vegne af UEFA var Jesper Møller, formand i DBU, som desuden har indstillet projektet til UEFA-prisen. 

Prisen bliver givet på baggrund af, at DIF get2sport tager et vigtigt samfundsansvar ved at vise vejen ind i gode idrætsfællesskaber for børn og unge i socialt udsatte boligråder. Det vækker glæde hos DIF’s formand Niels Nygaard: 

”Donationen gør det muligt for os og DBU at udvide antallet af de særlige DBU Get2 Fodboldskoler i 2020. Vores og DBU’s ambition er, at vi næste år skal afholde 17 af disse særlige fodboldskoler med over 1.000 deltagere rundt om i landets udsatte boligområder.” 

Jesper Møller deler begejstringen og støtter op om det vigtige samarbejde med DIF om at tage ansvar for, at børn og unge får adgang til at spille fodbold ude i boligområderne: 

“Vi er glade for at kunne være med til at invitere flere børn og unge ind i fodboldens fællesskab. Inklusion og integration er vigtige nøgleord for DBU og for DIF, og det er netop dét, som Get2 Fodboldskolerne kan bidrage til, når fodboldskolerne bliver en del af lokalmiljøet i de udsatte boligområder” siger han. 

Skolerne så dagens lys i 2011 og næste år bliver dermed 10. år i træk, at børn i socialt udsatte boligområder også får mulighed for at komme på fodboldskole.  

DIF get2sport finansieres med støtte fra Nordea-fonden og modtager desuden satspuljemidler fra Styrelsen for International Rekruttering og Integration, som hører under Udlændinge- og Integrationsministeriet.