Finalen i Sydbank Pokalen skal spilles i Parken

Græstæppet for dette års pokalfinale har for første gang siden 2012 været i udbud , og nu er det endeligt besluttet, at de to finalehold skal spille om pokalen i Parken.

Finalen i Sydbank Pokalen skal spilles i Parken
Af: Divisionsforeningen / DBU Kommunikation

Fodboldfans fra hele landet kan fra slutningen af april sikre sig plads på tribunerne i Parken til årets finale i Sydbank Pokalen. Pokalfinalen er historisk set én af de største fodboldkampe på dansk grund og har trukket høje tilskuertal på lægterne de seneste år.
I år har DBU, Foreningen af Lokalunioner og Divisionsforeningen valgt at sætte finalekampen i udbud hos klubber over hele Danmark. For at kunne byde ind på afviklingen af pokalfinalen skulle klubberne leve op til følgende vilkår:

  • Så vidt muligt at undgå hjemmebanefordel for ét af finaleholdene
  • Geografisk placering, der på bedst mulig vis sikrer en tilgængelighed for de to finaleholds fans
  • Tilstrækkelig sikkerhed for afvikling
  • Samlet økonomisk ramme
  • Kapacitet på mindst 15.000 tilskuere


Valget er faldet på Parken, der ifølge Turneringschef i Divisionsforeningen, Peter Ebbesen, flere gange har vist sig i stand til at skabe rammerne for en fantastisk fodboldfest blandt mange gode bud fra andre klubber:

”Vi har modtaget flere fine bud på dette års afvikling af pokalfinalen, og vi er glade for at mærke interessen for de mange klubber, der ønsker at være en del af én af årets absolut største fodbolddage. Parken har præsenteret gode forhold for en fodboldfest, der allerede begynder før dommeren fløjter kampen i gang med masser af oplevelser for både små og store fodboldfans før og under finalekampen,” fortæller Peter Ebbesen.

Som omtalt i pressen har Blue Water Arena i Esbjerg, Ceres Park i Aarhus, Telia Parken og Brøndby Stadion alle budt ind på afviklingen af finalen, og alle de interesserede klubber har på forhånd talt for, at beslutningen om en endelig afvikling af finalen falder før finaleholdene er fundet. Det fortæller konstitueret direktør i DBU, Kenneth Reeh:

”For at kunne sikre den bedste mulige afvikling har klubberne ønsket at få en afklaring allerede nu – inden vi ved, hvem der skal møde hinanden i finalen. Der lægger en del forberedelse i at afvikle så stor en kamp, og vi vil bistå klubberne så meget, som overhovedet muligt i at kunne sikre den bedst mulige dag for de to finalehold og fansene – både på tribunerne og bag tv-skærmen,” fortæller Kenneth Reeh.

Det er endnu uvist hvem de to finalehold bliver. De afgørende semifinaler spilles i dagene 3.-4. april, hvor FC Midtjylland, OB, Brøndby IF og AaB mødes i semifinalerne om de eftertragtede pladser i finalen. Finalen i Sydbank Pokalen spilles 17. maj.

”Vi forventer billetsalget til årets finale starter tirsdag d. 23. april”

Billetter kan købes på https://billet.dbu.dk/

 

Log ind