MENU

Stolt Frida Mia Nielsen skal styre Kvindepokalfinalen

Den 29-årige dommer skal fløjte sin tredje Kvindepokalfinale, når Brøndby IF og Fortuna Hjørring brager sammen lørdag klokken 17. Hun ser frem til en kamp på et højt niveau i flotte rammer.

Stolt Frida Mia Nielsen skal styre Kvindepokalfinalen
Frida Mia K. Nielsen dømte for to år siden pokalfinalen mellem Varde og Brøndby IF.

AF: Alexander Paaske, DBU Kommunikation//

Lørdag aften skal det afgøres. Vinder Brøndby IF’s kvinder ’The Double’? Eller slutter Fortuna Hjørrings ditto sæsonen med armene løftet i triumf? Vi finder svaret i årets finale i Sydbank Kvindepokalen, der spilles på Brøndby Stadion.

Frida Mia Klarlund Nielsen kommer til at opleve kampen fra nærmeste hold inde på grønsværen, da hun er kvinden med fløjten i finalen mellem de to rivaler. Og dommeren kan ikke vente med at komme i gang med opgaven.

”Det betyder meget for mig. Det er et stolt øjeblik at blive udtaget til en af de største kampe i dansk kvindefodbold,” siger Frida Mia Nielsen og fortsætter:

”Jeg glæder mig til at opleve, at Brøndby går efter tilskuerrekord og at skabe en festdag, som vi endnu ikke har set lignende,” lyder det.

Det er Frida Nielsens tredje kvindepokalfinale i karrieren. Hun styrede også begivenhederne, da Brøndby slog Fortuna 2-1 i finalen i 2015 og igen for to år siden, da de blågule besejrede Varde 3-1. Derfor har hun en klar plan for, hvordan hun finder den rigtige linje i opgøret.

”Der er ingen tvivl om, at jeg skal være lederen i opgøret. Jeg skal sørge for det rigtige spændingsniveau, så fokus er på at spille fodbold og ikke følelser. Det er den afgørende kamp om, hvem der får pokalen mellem de på nuværende tidspunkt to bedste hold i dansk kvindefodbold. Det bliver en kamp på et internationalt niveau,” siger den 29-årige dommer.

Frida Mia Nielsen blev elitedommer allerede som 19-årig og har været 3F Liga-dommer siden 2010. Hun har dømt 69 kampe i Danmarks bedste kvindelige række. I denne sæson har hun dømt ti 3F Liga-kampe.

Den 26. marts 2016 blev Frida Mia Nielsen desuden den første kvindelige dommer nogensinde til at dømme en kamp i divisionerne på herresiden, da hun stod i spidsen for 2. divisionsopgøret mellem B93 og B1908. Til dagligt dømmer hun derfor både i herrernes 2. division og i 3F Ligaen.

Sydbank Kvindepokalfinalen har kampstart lørdag klokken 17.00 og kan ses på DR3.

Dommerteamet til Sydbank Kvindepokalfinalen:
Dommer Frida Mia K. Nielsen
Linjedommer Line-Maria Rasmussen
Linjedommer Sidsel Rasmussen
4. dommer Tinna Høj Christensen

Log ind