MENU

Fortuna Hjørring vandt dramatisk pokalfinale

Finalen i Sydbank Kvindepokalen mellem Brøndby IF og Fortuna Hjørring på Brøndby Stadion bød på tilskuerrekord, røde kort og en flot soloaktion, som skulle vise sig at blive afgørende for gæsterne, der kunne løfte pokalen over hovedet efter slutfløjtet som hævn for det tabte mesterskab.

Fortuna Hjørring vandt dramatisk pokalfinale
Fortuna Hjørring fremviser stolt sølvtøjet, som de har kæmpet for hele året. Foto: Anders Kjærbye (Fodboldbilleder.dk)

AF: DBU Kommunikation//

4157 tilskuere deltog lørdag eftermiddag i festlighederne før, under og efter finalen i Sydbank Kvindepokalen på Brøndby Stadion mellem danmarksmestrene fra Brøndby IF og ligatoeren fra Fortuna Hjørring, der udgjorde den perfekte generalprøve på lanceringen af Den Ny Kvindeliga på den anden side af sommerferien.

Kampen, som endte 0-1 til de grønstribede gæster fra Hjørring, havde nemlig alt, hvad en finale skal have. Således blev stemningen på tribunen båret frem af dramatikken inden for kridtstregerne, der nåede sit hidtidige højdepunkt i 32. minut, hvor landsholdsspilleren Kamilla Karlsen blev sendt tidligt i bad med sit andet gule kort ved stillingen 0-0.

Først en halv time senere fik Fortuna Hjørring forløst overtallet, da holdets anfører Janelle Cordia udnyttede stortalentet Karen Holmgaards fine forarbejde til at sende titlen på vej mod Nordjylland med hendes scoring til 0-1.

Selvom hjemmeholdet pressede på med flere nærgående forsøg og blev hjulpet på vej af et rødt kort til Fortunas Laila Himle med 20 minutter igen, nåede de aldrig at gøre mere ved 0-1-resultatet, der sendte pokalen til Hjørring.

Log ind