DBU satser stort på e-sport med første e-landshold
Danmarks første officielle e-fodboldlandshold, en ny national breddeturnering og lokale e-fodboldskoler er nogle af planerne i DBU’s satsning på e-sport. Satsningen bakkes op af idræts- og erhvervsliv.
Fremover bliver e-sport en del af aktiviteterne for Dansk Boldspil-Unions over 325.000 medlemmer, og der er lagt store planer.
”Interessen for e-sport er kæmpe blandt børn og unge, og et spil som FIFA er for længst blevet en konkurrencesport. Derfor lancerer vi nu Danmarks første e-landshold, som skal forsvare Danmarks ære internationalt. Samtidig har vores lokalunioner planer om en masse aktiviteter, hvor e-sport kan bidrage til nye medlemmer og udvikling af vores fodboldklubber,” siger Kenneth Reeh, konstitueret administrerende direktør i DBU.
Allerede den 2. februar deltager e-landsholdet i en FIFA-turnering arrangeret af det finske fodboldforbund. Udover værtsnationen og Danmark deltager Norge og Sverige.
Ny national e-breddeturnering og e-fodboldskoler
E-sport skal også integreres i breddefodbolden. Den ny e-breddeturnering vil foregå lokalt. Her kan børn og unge samles om FIFA-spillet i klubhusene og deltage i lokale turneringer og senere på tværs af landet.
Samtidig er der nye e-fodboldskoler på vej, som skal indeholde en blanding af teknisk og taktisk træning med FIFA-spillet, men også kostvejledning og fysisk træning. Alt sammen støttet og vejledt af kompetente e-trænere og elite e-spillere.
Breddeturneringen og e-fodboldskolen kan samlet set være med til at styrke udviklingen af breddefodbold, siger Claus Gramm Pedersen, der har været ansvarlig for udviklingsarbejdet i DBU.
“E-sport er kommet for at blive, så hvorfor ikke åbne fodboldens klubhuse op og lade børn og unge spille og dygtiggøre sig der som en del af Fodbolddanmarks fællesskab. Vi har allerede klubber, der tilbyder e-sport efter fodboldtræning for at skabe mere liv i klubhuset, og vi er glade for at se e-sportens bidrag til fællesskabet. Derfor arbejder vi også på højtryk for at få vores breddeturnering færdig.” siger Claus Gramm Pedersen.
Dansk Erhverv bakker op
E-sport rækker langt ud over sportens verden. Det ser man for eksempel hos Dansk Erhverv, som de senere år har lavet analyser af potentialet i e-sport. Her hilser direktør Brian Mikkelsen DBU’s satsning velkommen:
“Der er rigtig store penge at hente i e-sport. Ikke kun for elitegamerne og deres hold, men også for en lang følgerække af erhverv indenfor eksempelvis turisme og detailhandlen. Når Danmark lægger jord til internationale elitesportsbegivenheder, så betyder det både flere penge i kassen hos hotellerne, restauranterne og souvenirbutikkerne. Og når Karla eller Anton skriver ønskeliste, så ønsker de sig gamer-t-shirts, gamer-keyboards eller gamer-mus med deres yndlingsspillers billede eller navn på, ligesom vi kender det fra fodboldens verden. Det er godt for detailhandlen,” siger Brian Mikkelsen.
Nordiske fodboldforbund satser også
E-sport har også vundet indpas hos andre nordiske forbund. I Norge spillede de deres første e-landskamp mod Frankrig i december, og i månederne inden havde 350 norske FIFA-spillere deltaget i eFA Cup, hvor vinderen sikrede sig en plads på det norske e-landshold. I 2019 har Norge op mod seks e-landskampe på tegnebrættet, og rettighederne til de kommende kampe er netop blevet solgt til norske TV 2.