Som ung dreng med en bold ved fødderne får drømme hurtigt ben at gå på. Mikkel Geer Kraul fra Vejle Boldklubs U17-hold har allerede taget de første skridt på vejen til at blive professionel fodboldspiller. Men hans vej dertil har været længere end de flestes.

For drømme bliver til mareridt, da han lillejuleaftensdag i 2017 vågner op til en ny virkelighed som kræftramt. Det betyder også, at han må parkere drømmen om en professionel fodboldkarriere i Vejle Boldklub for en stund.

 

Vinder sit livs kamp

Et halvt år senere besejrer han kræften og fire måneder efter hans sidste behandling, ét år efter sin seneste ligakamp for Vejles U17-mandskab, gør han comeback mod FC København og scorer ovenikøbet det udlignende mål kort tid efter sin indskiftning i sejren på 2-1.

”Det er gået over al forventning i forhold til at komme tilbage til fodbolden. Jeg var syv-otte måneder bagud, men jeg fik på en eller anden måde indhentet det hele på fire måneder. Jeg tror faktisk, at fodbolden var grunden til, jeg kom så hurtigt igennem forløbet,” siger Mikkel Geer Kraul.

Siden da er det kun gået én vej - og det er fremad. Mikkel spiller igen fast for U17-mandskabet og dermed holder han drømmen om en professionel fodboldkarriere i ind- og udland i live.

”Den skulle sygdommen ikke få lov at tage fra mig,” siger han.

 

Samme hverdag – nyt perspektiv

Sygdommen skal heller ikke fratage Mikkel muligheden for at kombinere fodbolden med det efterskoleår, han så inderligt ønsker. Derfor tager han sine afgangsprøver i 9. klasse fra sygesengen på Odense Universitetshospital, hvor han bliver behandlet, så han kan komme i 10. klasse og få det år på Vejle Idrætsefterskole, han altid har drømt om.

Med hjælp fra DBU’s Ungdomsfond, der ydede økonomisk støtte til forældrene, mens sønnens kræftforløb stod på, får Mikkel Geer Kraul mulighed for at kombinere efterskolelivet med fodbolddrømmene.

”Det har været dejligt at være sammen med en klasse igen. Det har givet mig og min familie en masse, at jeg alligevel kunne få det år,” fortæller Mikkel Geer Kraul, som har brugt modgangen til at få et nyt perspektiv på livet.

”Det vigtigste, jeg har lært, er, at man skal tænke positive tanker fra man står op, til man går i seng,” siger den talentfulde fodboldspiller.

Næste år håber han på at blive optaget på handelsgymnasiet Campus Vejle, ligesom han har planer om at markere sig på U19-holdet i klubben – alt sammen med kræften som drivkraft.