En 16-årig fodboldspiller, som træner de 7-8-årige i den lokale klub, er nogle steder et særsyn, men det vil DBU og Jammerbugt Kommune ændre på i fremtiden. Derfor er de gået sammen i en velfærdsalliance, hvor fodboldforbundet eksempelvis forpligter sig til at hjælpe klubberne med at rekruttere og fastholde frivillige unge trænere.

Borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V), glæder sig over aftalen, som går godt i spænd med kommunens vision:

”Vi har en ambition om at være landets førende fritidskommune. Det kan vi ikke klare uden de frivillige, der holder foreningerne kørende. Derfor er det også af afgørende betydning, at vi følger med tiden og rekrutterer dem som unge, fordi de taler det samme sprog som børnene og dermed kan møde dem i øjenhøjde,” siger Mogens Gade.

Næstformand i Dansk Boldspil-Union, Bent Clausen, er også positiv omkring aftalen, fordi frivilligheden er i fokus:

”De frivillige ude i klubberne spiller en vigtig rolle. Derfor er det altafgørende, at vi allerede får dem ind i foreningslivet som unge. For frivillighed har altid været og vil altid være drivkraften i det danske foreningsliv,” siger Bent Clausen.

Velfærdsalliancen er den 25. i rækken af alliancer, DBU har indgået med landets kommuner, og aftalen løber frem til den 31. december 2022. DBU arbejder løbende på at indgå nye aftaler med kommuner over hele landet. Målet er, at fodbold skal være med til at løse samfundets udfordringer inden for blandt andet sundheds-, beskæftigelses-, inklusions- og skoleområdet samt at skabe et tættere samarbejde mellem fodboldklubber, DBU’s lokalunioner og kommuner.

Derudover indeholder aftalen med Jammerbugt Kommune også motionsfodboldtilbud i klubberne. Det kunne eksempelvis være Fodbold Fitness, som er motionsfodbold for både erfarne spillere og nybegyndere over 60 år.