MENU

U21 opgraderer med fast fysisk træner

Det danske U21-landshold starter om to uger en ny EM-kvalifikation. I den anledning udvider DBU trænerstaben omkring U21, der fremadrettet får tilknyttet 43-årige sportsfysiolog og lektor Thomas Rostgaard Andersen i rollen som fast fysisk træner.

AF: Pia Schou Nielsen//

Det danske U21-landshold starter i september jagten på fjerde EM-slutrunde i træk, når holdet møder Rumænien, der spillede sig til en semifinale ved sommerens EM-slutrunde. Forinden møder Danmark Ungarn i en testkamp. Begge kampe spilles på hjemmebane i Aalborg.

Og det bliver ikke kun med mange nye navne i spillertruppen men også i trænerstaben, der udover cheftræner Albert Capellas, assistenttræner Steffen Højer og målmandstræner Jan Rindom nu udvides til også at inkludere en fast fysisk træner.

43-årige Thomas Rostgaard er til dagligt tilknyttet Randers FC som fysisk træner, men er fra september også tilknyttet det danske U21-landshold. En opgave, han ser meget frem til:

”Jeg glæder mig til på U21-landsholdet at komme til at arbejde sammen med en rigtig dygtig stab og være med til at skabe de bedst mulige forhold for nogle rigtig dygtige spillere. Det er en opgave, jeg ser meget frem til at varetage,” siger Thomas Rostgaard, der har erfaring fra flere Superliga-klubber:

”Det er klart, at det adskiller sig fra mit arbejde i klubben, fordi vi har dem så kort tid. Så min opgave på holdet bliver at optimere de forudsætninger, spillerne har, når de møder ind i landsholdslejren til at kunne præstere bedst muligt i landskampene - og herefter så levere dem godt tilbage til klubberne, så de kan udvikle videre på dem til gavn for alle parter,” slutter Thomas Rostgaard.

Thomas Rostgaard Andersen er udover sin rolle som fysisk træner i Randers FC tilknyttet Syddansk Universitet som ekstern lektor og har en uddannelsesbaggrund som sportsfysiolog og ph.d. på Københavns Universitet og er desuden indehaver af UEFA A-trænerlicens.

Hos DBU er man glad for at kunne fortsætte med at optimere og opgradere rammerne for Danmarks største talenter:

”Vi har allerede forud for EM fået tilknyttet en fast analytiker og nu også en dygtig og erfaren fysisk træner. Det er vi meget tilfreds med, da det er med til at give et yderligere løft i U21-landsholdets set-up og DBU’s arbejde med at udvikle vores største talenter. Vi har nogle rigtige dygtige spillere på vej, og det er derfor vigtigt, at vi hele tiden sikrer en optimering, så vi kan fortsætte den succes, vi har haft i gennem længere tid med vores dygtigste unge spillere,” lyder det fra talentudviklingschef i DBU, Flemming Berg, der fortsætter:

”Ansættelsen af Thomas er også et godt eksempel på det gode samarbejde, vi har med de danske klubber, og det styrkes kun med ham. Så vi er rigtig glade for, at Randers FC giver mulighed for, at vi kan samarbejde om at tilknytte Thomas. Det er forhåbentlig også noget, som klubben får gavn af,” slutter Flemming Berg.

Udover en fysisk træner fik holdet forud for sommerens EM-slutrunde også tilknyttet analytiker Thomas Sørensen på fast basis.

Det danske U21-landshold samles i Aalborg mandag d. 2. september. Her møder de først Ungarn i en testkamp fredag d. 6. september, inden det går løs mod Rumænien i EM-kvalifikationen tirsdag d. 10. september. Holdet udtages på mandag d. 26. august kl. 13.

Log ind