Lige under halvdelen af den trup, der mandag eftermiddag blev offentliggjort af den nye U21-landstræner Albert Capellas består af nye spillere i U21-regi, mens den anden halvdel har erfaring fra tidligere, herunder syv spillere, der var med til sommerens EM-slutrunde. Det nye U21-landshold består af spillere fra årgang 1998 og yngre.

Og netop sammensætningen af nye og ’gamle’ spillere kan være en stor fordel for Danmark forud for den nye EM-kvalifikation, der begynder d. 10. september med en svær kamp mod Rumænien, der med en semifinale-plads ved sommerens EM viste stor styrke.

”Det er ikke nogen nem gruppe, vi er havnet i, der udover Danmark består af U21-semifinalisterne fra Rumænien og U20-verdensmestrene fra Ukraine. Strukturen med 16 hold betyder modsat, at alle gruppevinderne samt bedste to’er går direkte videre til EM i Ungarn og Slovenien, mens alle andre to’ere går i play-off,” siger Albert Capellas og uddyber om Rumænien:

”Rumænien er et land med stolte fodboldtraditioner og viste senest ved EM, at det er et stærkt hold med dygtige spillere, både individuelt og kollektivt. Det er derfor en svær kamp at starte kvalifikationen med, og det er godt, at vi starter hjemme i Aalborg, der som tidligere forhåbentlig kan give den nødvendige opbakning fra tribunerne,” siger Albert Capellas.

Inden den vigtige kvalifikationskamp spiller Danmark dog mod EM-værterne fra Ungarn i en testkamp – også på hjemmebanen i Aalborg – og den spanske landstræner håber, at den giver svar på de spørgsmål, der måtte være, når en ny trup skal sammenspilles og positioner og roller skal afklares.

”Det er en stor fordel for os, at vi har ni dage samlet i Aalborg, så vi får tid til at komme ind i rutinerne og lære hinanden at kende både på og uden for banen. Jeg har med stor hjælp fra vores stab og U-landstrænerne sammen med Steffen scoutet spillere både i Danmark og i udlandet og glæder mig derfor også til endelig at få dem samlet på træningsbanen og arbejde frem mod de vigtige kampe,” slutter Albert Capellas, der altså også får sin debut som U21-landstræner i september.

Se statistik på U21-landsholdstruppen her