Get2 Fodboldskoler slår rekord

Det blev et rekordår for årets Get2 Fodboldskoler. Både når det gælder antallet af skoler, deltagende børn og fodboldskolefrivillige.

Get2 Fodboldskoler slår rekord
Fællesbillede fra Get2 Fodboldskolen i Holbæk B&I. Foto: Anders Kjærbye
Af: Michelle Thygesen

 

Knap 1.000 børn fra nogle af landets mest udsatte boligområder har denne sommer driblet, jongleret og spillet sig gennem en uge med fodbold på årets 15 DBU Get2 Fodboldskoler. Det er det højeste antal børn på Get2 Fodboldskolerne nogensinde og en stigning på mere end fem procent sammenlignet med sidste år.

To af årets deltagere er søskendeparret Nickolas og Rosa Abdi Christensen, der havde fornøjelsen af fodboldskolen i Holbæk B&I:

”Kamp er det bedste, for så kan man score mål, og man kan vinde sammen med sine venner,” siger Nickolas Abdi Christensen og storesøster supplerer: 

”Det bedste er at lære nogle nye mennesker at kende, fordi det kan være, man får nogle nye venskaber,” fortæller 10-årige Rosa Abdi Christensen.  

 

Rekordmange frivillige

Men det er ikke kun børnene, der i stigende grad tropper op på årets fodboldskoler. Antallet er frivillige var det højeste antal nogensinde, for mere end 200 frivillige har landet over været trænere, ledere og hjælpere for at give børnene en god oplevelse.

Det glæder Bent Clausen, der er næstformand i DBU og bestyrelsesmedlem i DIF:

”Frivillige er en guldgrube og er altafgørende for dansk fodbold. Men det betyder også, at vi år efter år kan afvikle Get2 Fodboldskoler med succes. Uden frivillige var der slet ikke nogen Get2 Fodboldskoler. Så en kæmpe tak til alle frivillige, der glædeligt bruger deres timer på dansk fodbold,” siger Bent Clausen.

Get2 Fodboldskolerne er et samarbejde mellem DBU og DIF get2sport med støtte fra Udlændige- og Integrationsministeriet og Nordea-fonden. Skolerne så dagens lys i 2011 og næste år bliver dermed 10. år i træk, at børn i socialt udsatte boligområder også får mulighed for at komme på fodboldskole.

Log ind