På mandag den 26. august bliver truppen til Herrelandsholdets vigtige EM-kvalifikationskampe mod Gibraltar og Georgien udtaget.

Det bliver dog ikke landstræner Åge Hareide – men assistenttræner Jon Dahl Tomasson – der præsenterer de spillere, der skal kæmpe for sejre i de to vigtige udekampe.

Åge Hareide er blevet opereret i knæet og har efterfølgende fået en infektion i knæet. Hans situation går fremad, men han er blevet opfordret til at holde sig i ro og ikke deltage i aktiviteter med belastning af knæet. Landstrænerens operation og situation er nøje fulgt af Morten Boesen, forbundslæge i DBU og læge for Herrelandsholdet, der har følgende kommentar:

”Åge er blevet opereret i knæet og har haft en infektion efterfølgende. Der er fremskridt, men det er vigtigt, at knæet og Åge kommer sig fuldt, før han deltager i for mange aktiviteter. Derfor har vi anbefalet, at han holder sig i ro og ikke deltager i pressemødet. Vi regner med, at han på den måde kan være klar til de to landskampe i begyndelsen af september,” siger han.

Landstræner Åge Hareide beklager, at han ikke kan deltage i pressemødet på mandag og fortæller, at han sammen med Jon Dahl Tomasson vil vælge de spillere, der skal kæmpe for sejre til Danmark i de to udekampe:

”Vi har glædet os til de næste uger siden vi sidst havde kampe i juni. Jeg har det fint men er blevet anbefalet at holde mig i ro, så jeg kan være klar til at mødes med spillere og stab forud for de to vigtige kampe mod Gibraltar og Georgien. Jon og jeg udtager truppen sammen, og denne gang er det så ham, der har fornøjelsen af at præsentere dem på pressemødet,” siger Åge Hareide. 

Jon Dahl Tomasson er klar til at udtage truppen til de to kampe mandag klokken 13 i DBU.