Flygtninge på dommerkursus skal give bedre integration

I Sønderborg giver man flygtninge og indvandrere en unik mulighed for at få et bedre netværk og samtidig styrke deres danskkundskaber med et fodbolddommerkursus. Et kursus, der er en gevinst for både kursister og kommunen.

Flygtninge på dommerkursus skal give bedre integration
Af: Anne Tjell, DBU Kommunikation

 

Smilet er stort hos 27-årige Mansor Mahmoud, der  er palæstinensisk flygtning fra Syrien. Han har netop fået bevis på, at han må tage fløjten om halsen, de røde og gule kort i hånden og træde ind på banen for at styre kampens forløb. Sammen med fire andre flygtninge i Sønderborg har han fået dommerbeviset i hus efter et par intensive måneder på skolebænken: 

“Jeg har lært rigtig meget af at være med på dommerkurset. Jeg elsker sport, og jeg synes, det har været en succesoplevelse at være med,” fortæller Mansour Mahmud og fremhæver, at han nu forstår alle facetter af spillet, når han ser fodboldkampe. 

Bedre danskkundskab og mødet med foreningerne 
Men det er ikke kun alle detaljerne i spillet, som Mansour Mahmud og de andre kursister, får styr på. Også et bedre kendskab til det danske samfund får de med, fortæller Marianne Krarup, der esouschef i arbejdsmarkedsafdelingen i Sønderborg Kommune 

 Deltagerne får en unik mulighed for at blive integreret i byen med et bedre kendskab til samfundet, et udvidet netværk og et godt fællesskab. Det er blot nogle af de mange fordele, som mødet med fodboldklubberne kan give.” 

Klar til det første fløjt 
Mansor Mahmoud glæder sig til at komme i gang som fodbolddommer. Og det er der en helt særlig grundt til:  

“Min far bor stadig i Syrien, og han er meget stolt af, at jeg nu er blevet fodbolddommer. Fodbold er noget, vi altid har haft sammen,” slutter han. 

Log ind