DBU tager nye initiativer i kampen mod homofobi

Seneste runde i Superligaen blev skæmmet af to episoder med homofobiske tilråb. På den baggrund har kulturminister Mette Bock bedt DBU redegøre for, hvad unionen vil gøre for at undgå lignende episoder i fremtiden. I redegørelsen præsenterer DBU en række initiativer.

DBU tager nye initiativer i kampen mod homofobi
Af: DBU Kommunikation

 

DBU har nultolerance over for alle former for diskrimination, hvad end det angår race, religion eller seksualitet. På den baggrund er DBU’s holdning til homofobi i hele idrætten også klar. Homofobi skal have sparket. Derfor præsenterer DBU nu en række tiltag, der skal være med til at sikre, at homofobien for alvor sparkes ud af banen.

”Fodbold er for alle. Homofobi hører ingen steder hjemme – hverken på eller uden for banen. Vi vil ikke have det, og vi vil gøre, hvad vi kan for at komme problemet til livs. Det kræver både oplysning og holdningspåvirkning, men det kræver også, at vi kigger det juridiske system efter for at se, om det følger udviklingen på lægterne og i samfundet, siger DBU’s formand Jesper Møller og fortsætter:

”Når vi nu har fået den første, historiske kendelse i en sag som denne, bør vi evaluere og drøfte om regelsættet er tidssvarende og fungerer efter hensigterne. Det skal vi naturligvis gøre i dialog med klubberne og andre relevante parter.”

DBU vil:

  • Indkalde til høring om anti-homofobi & sanktioner
  • Evaluere regelsættet på området efter den første, historiske afgørelse fra Fodboldens Disciplinærinstans
  • Understrege straffelovens konsekvenser for homofobiske tilråb
  • Opdatere instruks til dommere
  • Kortlægge diversitet i dansk fodbold og nedsætte diversitetsudvalg
  • Bidrage aktivt til regeringsplan om lige muligheder for LGBT-personer


DBU har siden foråret 2017 kørt kampagner mod homofobi i tæt samarbejde med Divisionsforeningen, Foreningen af Lokalunioner, Spillerforeningen, Amnesty International og Pan Idræt. Kampagnen bestod af tiltag i både Superligaen, til landskampe og i de mere end 300.000 kampe, der spilles i breddefodbolden hvert år. DBU’s formand glæder sig over den fælles indsats og håber, at alle parter vil deltage i den forestående høring på området.

”Vi skal bekæmpe enhver form for diskrimination, men vi skal gøre det i samarbejde og i tæt dialog. Det har vi gjort de sidste år, og nu må vi evaluere, om vi skal gøre mere eller andet fremadrettet,” siger han.

Kampen mod homofobi kæmpes også internationalt, hvor UEFA-præsident Aleksander Ceferin senest har fremhævet kampen mod diskrimination som altafgørende for europæisk fodbold.

Læs hele DBU's redegørelse her.

Log ind