U21 jagter 3. EM-slutrunde i træk mod Polen og Færøerne

Niels Frederiksen har fundet de 22 spillere, der skal forsøge at sende Danmark til EM næste sommer for tredje EM-slutrunde i træk. U21-landsholdet kan selv afgøre sin skæbne i de to afsluttende hjemmekampe mod Polen og Færøerne.

Det danske U21-landshold topper sin EM-kvalifikationspulje med et point ned til Polen, som de møder den 12. oktober i en gruppefinale på Aalborg Stadion. En dansk sejr over Polen vil sikre en EM-billet til de danske talenter, ender kampen uafgjort, kan Niels Frederiksens-tropper stadig selv afgøre det mod Færøerne den 16. oktober. Det danske landshold burde altså have gode kort på hånden, men da de to hold sidste gang mødtes, gik Polen sejrrigt fra banen. 

”Vi lærte fra den omvendte kamp, at Polen spiller meget kynisk og beregnende fodbold.
De lever af modstandernes fejl, de er gode til at forsvare sig og de er dygtige til omstillinger. Vi skal have afviklet kampen efter vores præmisser,” siger Niels Frederiksen og fortsætter om Polen.

”De har ikke på samme måde som os individualister, der kan gøre forskellen på egen hånd, så de har haft det lidt svært, når de selv har skulle styre kampene. Det kan blive afgørende, nu hvor de er tvunget til at jagte et resultat,” fortæller han.

Spillere fra øverste hylde

De danske fans, der møder op i Aalborg, kan se frem til at skulle overvære en stjerneparade af danske spillere. Det er nemlig en uhyre stærk dansk trup, hvor alle de største ligaer i verden er repræsenteret.

”14 af de 22 spillere i truppen spiller til dagligt i udlandet. Det er igen ny rekord. Det er ikke noget, vi går direkte efter, men det vidner altså om kvalitet, når spillerne får minutter i de bedste ligaer i verden. Flere af dem har været afgørende med mål og oplæg i deres klubber. Det kan jeg som landstræner ikke klage over,” fortæller den danske U21-landstræner.

Niels Frederiksen kan også glæde sig over, at U21-landsholdet har en fremragende statistik på hjemmebanen.

”Aalborg er en stærk hjemmebane for os, det er et sted vi nærmest aldrig taber. Vi har i hvert fald ikke gjort det i min tid,” siger han.

Den statistik skal det danske mandskab forsøge at fastholde til de to kampe mod Polen den 12. oktober og Færøerne den 16. oktober.

Se U21-truppen her

U20-landsholdet står også stærkt

Det danske U20-landshold skal også i kamp. De møder Rusland og Sverige i to venskabskampe den 10. og den 13. oktober. Lars Knudsen, landstræner for U18- og U20-landsholdet, råder ligesom kollegaen Niels Frederiksen over en spændende trup.

”Det er en trup med et stort potentiale. Det er spillere, som til dagligt spiller på et højt niveau, og er i nogle rigtigt stærke miljøer, hvor de har gode udviklingsmuligheder. Selv om U20-mandskabet er stærkt, så er der faktisk en 7-8 spillere på U21-landsholdet, der har alderen til at spille U20, det siger liger lidt om niveauet,” fortæller Lars Knudsen, cheftræner for U18- og U20-landsholdet.

Se U20 truppen her.

 Log ind