Peter Møller Bliver fodbolddirektør i DBU

OPDATERET: DBU ønsker at styrke det sportslige fokus og udvikling og ansætter tidligere landsholdsspiller Peter Møller i en ny stilling som fodbolddirektør.

Han har scoret mål til VM, i Superligaen og på den internationale klubscene. Han har spillet på herrelandsholdet, for tre forskellige superligaklubber – og både i den spanske og hollandske liga. Og han har været studievært både hos DR og TV2 Sport – og både til sportsnyheder og til kæmpe galla-udsendelser. 

Nu skal den 46-årige Peter Møller tiltræde en ny stilling som fodbolddirektør i DBU, hvor han skal stå i spidsen for elite-afdelingen og have herrelandstræner Åge Hareide i reference. Som ny fodbolddirektør skal han samtidigt styrke DBU’s samarbejde med spillerne samt med fodboldfolk, både nationalt og internationalt. 

DBU’s direktør, Claus Bretton-Meyer, glæder sig til samarbejdet med Peter Møller: 

”De danske fodboldlandshold og vores talentarbejde går rigtigt godt i disse år, men vi ønsker konstant at forbedre os og styrke organisationen. Med Peter Møller får vi en person, der selv har været aktiv på højeste plan og som samtidigt har både personlighed og leder-egenskaber, så han kan gå forrest i udviklingen af dansk fodbold,” siger han. 

Selv glæder Peter Møller sig til jobbet, hvor han skal indgå som sparringspartner for de forskellige landstrænere – både for kvinder og mænd – og samtidigt arbejde med talentudvikling, træneruddannelse og andre dele af udviklingen af dansk fodbold: 

”Fodbold er og bliver den største sportsgren – både for spillere og fans. Det har jeg selv oplevet både som spillere og senere som studievært. Jeg glæder mig til at bidrage til den fortsatte udvikling af dansk landsholdsfodbold og dansk fodbold samlet set – og til at arbejde sammen med dygtige kolleger både på og udenfor banen,” siger han. Udover sine 16 år som professionel fodboldspiller – og 12 år som tv-fodboldvært – har Peter Møller også været ungdomstræner i HIK udenfor København. Og han glæder sig til at arbejde med spiller- og talentudvikling som et af mange arbejdsområder. 

”Jeg er selv et produkt af breddefodbolden og spillede som dreng i LKB Gistrup lidt udenfor Aalborg og har siden spillet i de største klubber i Danmark. Jeg kender betydningen af fodboldens fødekæde og har selv været med hele vejen. Mine største fodboldoplevelser er med landsholdet til VM i 1998, og jeg har i den grad fulgt mit hjerte i valget af dette job. Jeg glæder mig til at arbejde med den store succes, der jo faktisk er med alle landsholdene i disse år,” siger den nye fodbolddirektør. 

Peter Møller tiltræder med øjeblikkelig virkning. Elitechef Kim Hallberg fortsætter i sin stilling i reference til den nye fodbolddirektør. 

PETER MØLLER 
Født 23/3 1972 i Nordjylland 
20 A-landskampe, 5 mål 
22 U21-landskampe, 16 mål 
Med til OL 1992 og VM 1998
Professionel i 16 år i Danmark, Schweiz, Holland, Spanien og England 
Vundet seks danske mesterskaber – tre med Brøndby og tre med FCK
Har de sidste 12 år arbejdet som tv-studievært, bl.a. med Champions League, Superligaen og fem slutrunder (EM/VM i 2010-12-14-16-18) 
Har T-træner-uddannelse og har været ungdomstræner i HIK Log ind