HERRELANDSHOLDET FÅR TOPMODERNE BANE I HERNING

Herning Kommune og DBU ønsker at etablere en hybridbane til Herrelandsholdet fra efteråret 2019. Landstræneren glæder sig.

Når de bedste danske landsholdsspillere samles for at træne forud for vigtige landskampe, skal træningsfaciliteterne være de bedste. Derfor skal der etableres en ny, topmoderne hybridbane ved Herning Fremads anlæg på Teglparken Stadion med åbning i løbet af sommeren 2019. Det er målet i en aftale mellem Herning Kommune, Herning Fremad og DBU.  

Etableringen af en hybridbane til herrelandsholdet har været ønsket af både spillerne og af landstræner Åge Hareide. Det har også været omtalt i den nye landsholdsaftale mellem DBU, spillerne og Spillerforeningen. Efter planen skal anlægget være klart, så herrelandsholdet har mulighed for at bruge det op til de afgørende EM-kvalifikationskampe i Parken i efteråret 2019.

Landstræner Åge Hareide ser frem til de nye faciliteter:
”For landsholdet er en god træning altafgørende, fordi vi ofte kun er samlet i få dage før en vigtig landskamp. Derfor glæder vi os til, at vi får en hybridbane i Vest-Danmark, så vi på den måde har de bedst mulige rammer til træningen. Vi glæder os til at komme i gang med at træne på den,” siger han.

Hybrid-underlaget bliver størrelse XL, så selve banen kan rykkes i længderetningen afhængigt af slid. Samtidig installeres det nyeste i teknologi, så både spillernes og boldens bevægelser hele tiden kan registreres og analyseres for at give det optimale udbytte af træningssessionerne. Der etableres samtidig en mindre tribune.

I Herning Kommune glæder borgmester Lars Krarup sig over, at Herrelandsholdet og DBU har valgt netop Herning som en af deres træningsbaser.

”I Herning er vi stolte over denne mulighed for at blive ”en del af noget større”, og vi er glade for, at DBU kunne se potentialet i nogle af de mange og velfungerende fodboldfaciliteter, som vi gennem årene har opbygget i samarbejde med lokale fodboldklubber i hele kommunen,” siger Lars Krarup.

Også DBU’s fodbolddirektør, Peter Møller, ser frem til styrkelsen af de sportslige rammer for de danske landshold.

“Aftalen med Herning sikrer, at herrelandsholdet får de bedst mulige forberedelser, når der er landskampe i det vestlige Danmark. Det er en ekstra bonus, at banen samtidig er placeret ved én af områdets mest traditionsrige fodboldklubber og i en by, hvor fodbolden bobler i disse år. Vi glæder os til at møde fans i Herning omkring de nye baner,” siger Peter Møller.

Etableringen af den nye hybridbane er en del af den velfærdsalliance, der i 2016 blev indgået mellem DBU og Herning Kommune og som forventes forlænget som ramme for det nye projekt.


Log ind