En helt særlig dag på fodboldbanen med brysterne i fokus

I anledning af Lyserød Lørdag arrangerede Bevæg dig for livet – Fodbold igen i år Fodbold Fitness-stævner i samarbejde med fem værtsklubber fordelt landet over. Her samlede Motionsfodbolddanmark mere end kr. 100.000,- ind til kampen imod brystkræft.

Fodbold Fitness tiltrækker hver uge motionister til de danske fodboldklubber. Det er motionister, der som udgangspunkt ikke ønsker at spille rigtige kampe, men i stedet ønsker at fokusere på den sunde, sjove og sociale form for motion, som fodbold er. 

Weekendens arrangementer i fem forskellige værtsklubber viser dog, at rigtig mange motionsfodboldspillere gerne gør en undtagelse og stiller op til kamp for at støtte en god sag. Således havde hele 75 hold tilmeldt sig Lyserød Lørdags-stævnerne, og med et deltagergebyr på kr. 700,- pr. hold havde de allerede været med til at samle kr. 52.500,- ind ved at stille op til start.

- Vi vil gerne støtte op om en den gode sag, og det her arrangement er bare rigtig godt. Det er fedt for Fodbold Fitness-pigerne at komme ud og spille, selvom det godt kan være en udfordring for nogle at skulle ud og spille kamp, udtaler Karina Hillmann fra Ballerup-Skovlunde Fodbold.

- Det er rigtig sjovt at være med. Jeg har kun spillet i tre måneder, og jeg har ikke prøvet at spille kamp før, men det er rigtig skægt. Jeg synes, det er megafedt, at der er så mange, der møder op og støtter den gode sag, udtaler Lena Lykkeberg fra Fodbold Fitness ABC, som er et helt særligt hold, der udelukkende består af kvinder, der har overlevet brystkræft.

- Det er sjovt at være med og fedt at se, at der er så mange kvinder med i alle aldre og størrelser. De har virkelig gjort meget ud af arrangementet her i Bytoften, og det er fedt at opleve, når vi kvinder ikke så tit kommer ud på banen på den her måde, afslutter Anne Dormann Hansen fra Fredensborg Boldklub & Idrætsforening.

Ildsjæle fra værtsklubber gik ekstra mil for flere støttekroner
Flere af værtsklubberne havde sat alle sejl til for at samle ekstra penge ind. Således var der flere steder lotterier med flotte præmier fra det lokale erhvervsliv, ekstra indsamlinger og salg af mad og drikke, hvilket alt sammen var med til at samle mange tusinde kroner ekstra ind. Det endelige resultat er endnu ikke gjort op, men det er allerede nu sikkert, at der via indsatsen igen i år er blevet samlet mere end kr. 100.000,- ind til Kræftens Bekæmpelse.

- Det var første gang, at vi prøvede at være værtsklub for Lyserød Lørdag, og jeg synes, at det gik virkelig godt. Der er mange i klubben, særligt fra vores Fodbold Fitnesshold, der har gjort en kæmpe indsats for at gøre dagen så god som muligt. Vi gjorde meget ud af udsmykningen af stadion med skilte, lyserøde balloner og en masse lyserøde BH’er. Der var masser af liv på anlægget på grund af mange andre kampe, og alle tilskuere var rigtig søde til at donere, når vi kom rundt med raslebøssen. Vi havde også lavet et lotteri, og alle lodderne til det var faktisk allerede solgt, da vi gik i gang med kampene kl. 11. Alt i alt ser vi dagen som en stor succes, udtaler Bettina Engel Nielsen fra Gauerslund IF.

Det endelige beløb, som Motionsfodbolddanmark i fællesskab har indsamlet er endnu ikke færdigt optalt. Følg med på Fodbold Fitness-Facebooksiden, hvor beløbet offentliggøres i løbet af et par dage. Her kan du også se udvalgte billeder fra dagen.

Log ind