EM-forberedelse mod Spanien og England

U21: Det danske U21-landshold møder i november Spanien ude og England i Esbjerg i de første forberedelser frem mod EM, der spilles næste sommer i Italien og San Marino.

Philip Billing vender tilbage til Esbjerg, når han og resten af U21-landsholdet møder England på Blue Water Arena. Foto. Anders Kjærbye.


De danske U21-talenter, der i oktober sikrede sig en EM-billet for tredje gang i træk, kommer ikke til at hvile på laurbærrene.

Allerede i november venter nemlig de to stærke nationer Spanien og England, når Niels Frederiksens tropper tager hul på EM-forberedelsen frem mod slutrunden, der spilles i Italien & San Marino fra 16.- 31. juni.

Således møder de unge danske talenter Spanien ude den 14/11 og England hjemme den 20/11.

”Det er fantastisk, at vi får mulighed for at møde to så stærke nationer i vores forberedelse - og viser jo også modsat at vi som nation også er en attraktiv modstander. I vores kvalifikationspulje mødte vi ikke – kan jeg vist godt sige - modstandere fra den absolutte top. Derfor ser jeg frem til at møde nogle af allerbedste og teste, hvor vi står – både som hold og som spiller. Det er vigtige erfaringer at få inden slutrunden,” siger Niels Frederiksen, der har stor respekt for de to kommende modstandere:

”Spanien har nogle fantastisk dygtige fodboldspillere, der er hurtige og kloge i de små rum. Og modsat de kampe vi havde i kvalifikationen, vil jeg formode, at vi mod disse modstandere ikke skal forvente at have bolden hele tiden og at de heller ikke står og forsvarer sig med seks nede i bagkæden. Det giver os både andre muligheder men stiller også nogle andre krav,” understreger Frederiksen og fortsætter:

”England er jo en stærk modstander, der altid stiller med rigtig meget fart og rigtig meget fysik. Holdet her er U20 verdensmestre og er en kamp, hvor vi skal ramme vores topniveau for at få et resultat. Det er jeg ikke i tvivl om – og det så vi jo også sidst vi mødte englænderne forud for EM. Så glad for vi kan give danskerne sådan en kamp på hjemmebane, ” siger Niels Frederiksen, der med kampen mod England i Esbjerg vender tilbage til Blue Water Arena sammen med de tre af de danske spillere Anders Dreyer, Philip Billing og Daniel Iversen, der ligesom landstræneren har en fortid i Esbjerg:

”Blue Water arena er jo et fantastisk fodboldstadion og kan skabe en fantastisk stemning. Jeg havde nogle fantastiske oplevelser i Esbjerg. Og så er det jo en stor fodboldby, så jeg håber, at vi vil se rigtig mange esbjergensere på stadion og se nogle af de bedste U21-talenter i Europa!” slutter Niels Frederiksen.

Hvem Danmark skal møde til selve EM-slutrunden afgøres ved lodtrækning i Bologna d. 23. november.

Informationer om billetter til den kommende U21-landskamp i Esbjerg vil blive offentliggjort på U21-landsholdets facebook-side snarest - www.facebook.com/u21herrelandsholdet


Log ind