Peter Møller: Landsholdsspillerne skal være forbilleder

Når en spiller trækker i landsholdstrøjen, er det som et forbillede for hele Danmark. Derfor kan DBU ikke tolerere, at spillere med en dom for fx vold kan være en del af de danske landshold. Det siger Peter Møller, fodbolddirektør i DBU.

Som dansk landsholdsspiller går du på banen for Danmark og de fans i alle aldre, som følger de danske spillere på stadion og foran TV-skærmen. Men det er ikke kun på grønsværen, at danske fodboldspillere skal statuere et godt eksempel som et forbillede.

Det er hovedessensen i de værdier og retningslinjer, som spillere fra både Herre- og Kvindelandsholdet i 2017 gik sammen med DBU om at formulere som skal sikre, at både nye og nuværende landsholdsspillere forstår den rolle og det ansvar, der følger med, når den rød-hvide trøje trækkes over hovedet.

”Som fodboldspiller følger dine fans dig, hvor end du er. Også når du ikke er iført dine fodboldstøvler. Derfor følger der selvfølgelig et ansvar med som forbillede for hele Danmark og andre fodboldspillere, som blandt andet går ud på, at du skal overholde regler – både samfundets, sportens og holdets eget regelsæt”, siger Peter Møller, fodbolddirektør i DBU.

Derfor betyder Nicklas Bendtners dom på 50 dages ubetinget fængsel i dag, at angriberen ikke er i betragtning til Herrelandsholdet lige nu, siger landstræner Åge Hareide.

”Jeg er trist på Nicklas´ vegne over hele sagen. Man kan ikke repræsentere det danske landshold, mens man afsoner en dom for vold. Men når straffen er afsonet, kommer man tilbage til det danske samfund igen og til den tid kan man komme tilbage til landsholdet, hvis spillet på banen lægger op til det,” siger Åge Hareide.

Du kan læse mere om landsholdsspillernes Code of Conduct ”Vi spiller for Danmark” lige her: https://www.dbu.dk/nyheder/2017/august/players_code_of_conduct


Log ind