Ølkastere skal betale bøde til FIFA

Ved Herrelandsholdets VM-kamp mod Australien i Rusland blev tre personer taget i at kaste øl-krus mod andre tilskuere på stadion. De bliver nu bedt om at betale bødekravet fra FIFA og får karantæne på to år fra alle danske landskampe.

Det skal være sikkert, sjovt og hyggeligt at se fodbold live – også når de danske landshold spiller på stadion rundt omkring i verden.

Derfor går DBU nu i rette med de tre personer, der under Danmarks herrelandsholds-kamp ved VM-slutrunden i Rusland i sommer blandt andet kastede ølkrus ned over de fans, der sad på tribunerne nedenfor.

”Fodbold på stadion skal være en hyggelig oplevelse, hvor fokus er på bolden på banen og vi vil ikke tolerere, at fansene på tribunerne skal føle sig utrygge på grund af andres adfærd eller være udsat for en risiko for at få genstande i hovedet. Det gælder både, når de danske spillere er på hjemmebane og i udlandet,” siger kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer.

De tre personer er blevet udpeget gennem videoovervågning og af det danske politi på stadion i Rusland. FIFA har i deres sag lagt vægt på, at de tre personer under kampen i Australien opførte sig uacceptabelt og ødelæggende for de andre tilskuere og den generelle sikkerhed på stadion. Derfor bliver de holdt ansvarlige for den bøde, der er kommet fra FIFA på baggrund af bevismaterialerne.

”Vi har henvendt os til de tre personer, og forklaret dem, at vi ikke accepterer deres opførsel til landskampe. Vi beder dem om at betale bødekravet fra FIFA på baggrund af ølkasteriet og deres uacceptable opførsel på stadion, og så har vi givet dem to års karantæne fra alle danske landskampe,” siger Jakob Høyer.

Bøden fra FIFA er på 10.000 schweizerfranc svarende til ca. 65.500 kroner, som de tre personer hæfter for personligt og solidarisk.

Den fulde sagstekst fra FIFA kan læses her. 


Log ind