Ny Facebook-side viser fodboldens samfundsværdi

Nu lanceres Facebook-siden ’DBU – En Del af Noget Større’. Den nye side skal fortælle de mange gode historier, hvor fodbold spiller en positiv rolle i samfundet.

Vidste du, at ledige akademikere kan finde job gennem fodbolden? Eller at børn i socialt udsatte boligområder kan integreres i samfundet via fodboldbanen? Det er eksempler på historier, der finder vej til DBU’s nyeste Facebook-side ’DBU – En Del af Noget Større’. 

For det er hverken Simon Kjær og Pernille Harder, der kommer til at fylde mest i sidens indhold. Derimod er der gjort plads til at fortælle fodboldens samfundsmæssige ansvar og de historier, der ofte overses af sportspressen. 

Facebook-siden er en del af en større strategi for at fortælle flere af de positive historier fra fodboldens verden. Også dem, der ikke ses tydeligt fra tilskuerrækkerne på de danske stadions. For eksempel historien om den klub, der tager integrationsansvaret alvorligt og rekrutterer frivillige og spillere fra de lokale boligområder eller om de 18 ældre kvinder med forhøjet blodtryk, der mødes hver uge på grønsværen for at spille motionsfodbold og hygge sig. Derudover bliver der også plads til historier om prostatakræftramte mænd, der mødes om formiddagen til en omgang bold, og skolebørns trivsel og sundhed, der øges via fodbold på skoleskemaet. 

Alt sammen er en del af DBU’s vision om at være ’En Del af Noget Større’. Og derfor håber kommunikationschef i DBU, Jakob Høyer, også, at den nye platform kan være med til at skabe opmærksomhed på den kæmpe indsats, der hver dag foregår i landets fodboldklubber: 

”Siden vi introducerede visionen om ’En Del af Noget Større’, har planen været at fortælle hele Danmark om fodboldens positive bidrag til samfundets udfordringer, der gælder alt fra områder som sundhed til integration til skoleområdet. Med den nye Facebook-side får vi en platform, hvor vi når ud til den danske befolkning og kan sikre, at endnu flere får øjnene op for fodboldens værdi for samfundet,” fortæller Jakob Høyer. 

Du kan følge Facebook-siden her

Facebook-siden skal supplere nyhedsbrevet INDSPARK, der blev introduceret i 2017. Nyhedsbrevet udkommer ca. en gang om måneden og samler alle de bedste eksempler på, hvordan fodbold kan gøre en forskel i samfundet. Du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her.


Log ind