Fodbold Fitness-hold giver klubben en meget bredere appel

Vil I også gerne appellere til andre end kun til de helt traditionelle fodboldmedlemmer? Med Fodbold Fitness-hold for forskellige målgrupper kan I gøre netop det. Læs her, hvordan Fodbold Fitness er blevet et stort aktiv for Nykøbing FC på Falster.

Nykøbing FC ligner egentlig rigtig mange andre fodboldklubber i Danmark, hvor det går godt. Der er masser af børne-, ungdoms-, og seniorhold i klubben, som alle spiller turneringer på forskellige niveauer. Klubbens førstehold klarer sig faktisk så godt, at de lige nu ligger i den øverste halvdel af 1. Division. Klubben har dermed fokus på både bredden og eliten, men ikke nok med det, så har de faktisk også plads til motionister, som ikke ønsker at spille traditionel turneringsfodbold. Klubben vil nemlig gerne være en klub for alle, hvor man kan være hele livet.

- Vi har et 1. Divisionshold, som gør det rigtig godt, og dem ser mange unge op til, men det er vigtigt for os at have tilbud for alle, for vi vil gerne være en klub, som kan rumme alle. Den omtale, som vores Fodbold Fitness-hold har fået er uhyggeligt vigtig for os. Det giver en stor værdi for klubben, og samtidigt er alle vores Fodbold Fitness-spillere også frivillige ved forskellige arrangementer i klubben, blandt andet vores store Pinse Cup, som vi afholder hvert år, fortæller formand René Fjeldsøe Sørensen.

Fodbold Fitness for flere forskellige målgrupper
Nykøbing FC har to forskellige Fodbold Fitness-hold. Det ene er for voksne kvinder, som ønsker at mødes og få god motion på en sjov og social måde. På holdet er der spillere lige fra 25 til 65 år, og de hygger sig med den gode træning hver mandag aften.

Det andet hold kalder sig selv ”Syg med Fodbold Fitness”, og her er spillerne primært ældre mænd, der alle døjer med forskellige skavanker og diagnoser. Der er blandt andet spillere med hjertekarsygdomme, kræft, psykiske sygdomme, og folk med forhøjet blodtryk, nye knæ og hofter. De mange forskellige udfordringer er dog ikke en hindring for, at man kan have det sjovt på en fodboldbane.

- Jeg fik en blodprop i hjernen og blev delvist lam i kroppen. Med genoptræning kom jeg på benene igen, og siden har jeg spillet på Fodbold Fitness-holdet hver torsdag formiddag. Det har jeg gjort i 3,5 år nu. Jeg er selv gammel fodboldspiller, så jeg havde det jo i benene og ville gerne tilbage igen og ud og røre mig. Jeg synes, at det er fantastisk, at vi kan mødes så mange hver torsdag, gå ud og spille fodbold, og så have det godt bagefter. Vi lærer at tage hensyn til hinanden, for vi er jo mange forskellige typer, men vi plejer at sige, at bare man kan gå, så kan man være med, fortæller 72-årige John Rasmussen.

Holdet spiller hver torsdag formiddag og udnytter derfor klubbens faciliteter på et tidspunkt, hvor alle de andre hold ikke bruger dem. Klubben har tilmed lavet et samarbejde med byens genoptræningscenter, så folk, der er færdige med et forløb der, kan komme over i fodboldklubben og være med på Fodbold Fitness-holdet. Det har givet en rigtig god tilgang af medlemmer til holdet, der nu er oppe på omkring 20 spillere.

Vil I også have hjælp til at starte Fodbold Fitness-hold op?
Hvad enten I allerede har et Fodbold Fitness-hold i forvejen og gerne vil have et mere, eller det er noget helt nyt med Fodbold Fitness i jeres klub, så har vi en konsulent, der står klar til at hjælpe jer. Find kontaktoplysninger på jeres lokale konsulent her.

Log ind