MENU

VM-bydere inviteret til København

Til juni skal FIFA vælge vært for Fodbold-VM i 2026. I maj er de to kandidater til værtsrollen inviteret til København.

Kort før VM i fodbold i Rusland til juni skal FIFA beslutte hvem, der skal være vært for VM-slutrunden i 2026. 

To kandidater har meldt sig på banen til at være værter for en af verdens største sportsbegivenheder. Den ene kandidat er et samarbejde mellem USA, Canada og Mexico, der sammen vil fordele de mange kampe. Den anden kandidat er Marokko, der alene vil være vært for slutrunden, der for første gang vokser fra 32 til 48 hold. 
 
For første gang bliver den endelige beslutning truffet af alle FIFA’s medlemslande på kongressen i juni. For at have det bedste grundlag for at træffe beslutningen har de nordiske fodboldforbund inviteret de to kandidater til møde i København, hvor de kan præsentere deres forslag og besvare spørgsmål. Det glæder DBU-formand, Jesper Møller:
 
”Vi ønsker en åben og transparent proces i valget af ny VM-vært og på denne måde får vi sammen med vores nordiske kolleger mulighed for at vurdere og spørge ind til deres forslag. Det giver en åben debat og et sagligt grundlag, når vi skal træffe den endelige beslutning,” siger den danske fodboldformand. 
 
De to kandidater er inviteret til København den 3. maj, hvor de nordiske fodboldforbund er samlet. 
 
”VM er en kæmpe begivenhed og der er en masse formelle krav til stadionbyggerier, logistik mm. For os er det afgørende, at vi får en bæredygtig løsning, både økonomisk og i forhold til stadionbyggerier, samt at der er fokus på ordentlige forhold i forberedelserne af VM,” siger DBU’s formand. 
 
DBU forventer at invitere pressen til et kort brief.

Log ind