MENU

Sociale aktiviteter fastholder mennesker i en sund træningsvane

Fodbold Fitness er længe blevet markedsført som sund, sjov og social træning. Ofte lægges der mest fokus på selve den sunde og sjove træning, men mange Fodbold Fitnesshold gør også noget helt særligt ud af det sociale aspekt, og det er med til at fastholde spillerne.

Undersøgelser viser, at vi danskere har langt større chance for at holde fast i at træne, hvis vi får et socialt behov dækket i forbindelse med træningen. Det handler om, at det er langt lettere for os at komme afsted til træning, hvis nogle, vi kender og godt kan lide, venter på os.

Det sociale aspekt af træningen har Fodbold Fitnesshold over hele landet forskellige bud på, hvordan man kan aktivere. Her har vi bare samlet nogle få eksempler, og fælles for dem alle er, at det verdenskendte danske fænomen ”hygge” spiller en vigtig rolle.

Sociale arrangementer samler
I ORI-Fodbold holder Fodbold Fitnessafdelingen en julefrokost på den irske pub. I Nykøbing Sjælland har Fodbold Fitnessholdet en traditionsrig sommerafslutning, og i Gadstrup afholder de et stævne som afslutning på sæsonen, hvor de spiser morgenmad og frokost sammen. I Sulsted i Nordjylland arrangerer Fodbold Fitnessholdet sågar både jule-, påske- og sommerfrokost sammen, så de sociale arrangementer fordeles ud over hele året.

- De sociale arrangementer har rigtig stor betydning for vores hold, fordi vi lærer hinanden at kende på en helt anden måde, end hvis vi kun trænede sammen. På vores hold har vi alle sammen forskellige grunde til, at vi startede til Fodbold Fitness, men det sociale er det, der ender med at binde os sammen. Jeg kan næsten ikke understrege nok, hvor stor betydning det har. Jeg tvivler på, om vi ville holde fast i den ugentlige træning, hvis det sociale aspekt ikke var med, fortæller Tina Herlet, der er tovholder for Fodbold Fitnessholdet for kvinder i Nykøbing Sjælland.

På tur med Fodbold Fitnessholdet
I en lidt anden skala tager det kendte FC Prostata inden længe på træningslejr i Portugal, og Fodbold Fitnessholdet for mænd i Jyllinge tager en tur til Norge, hvor formålet er at få en god social oplevelse sammen og måske at spille en lille venskabskamp mod et norsk hold. 

- Med turen til Norge vil vi gerne ryste gutterne endnu mere sammen og sammen få en god og sjov oplevelse. Jeg tror på, at jo mere sociale man er sammen, jo federe er det at komme til træning hver eneste uge. På vores hold er der store fodboldmæssige niveauforskelle, men med alt det sociale går det hele op i en højere enhed, og vi støtter og motiverer hinanden meget mere, fordi vi kender hinanden godt, fortæller Carsten Schou, der er træner for mændene på Fodbold Fitnessholdet i Jyllinge.

Vil du også være med?
Som du kan se, er der mange forskellige muligheder. Hvis du allerede er en del af et godt Fodbold Fitnesshold kunne du måske foreslå, at I planlægger et socialt arrangement for at ryste jer endnu tættere sammen? Det kan også være, at du slet ikke er startet til Fodbold Fitness endnu, men godt kunne tænke dig at prøve at være en del af en træningsform, hvor der også er fokus på det sociale? Så kan du kontakte din lokale fodboldklub og høre om mulighederne for at gå til Fodbold Fitness der eller finde en klub på listen her. Du kan læse mere om Fodbold Fitness lige her

Log ind