Sejr til Danmark efter tålmodigt spil

På en kold martsaften på Brøndby Stadion vandt Danmark første testkamp op mod VM i Rusland. Pione Sisto blev matchvinder i en kamp, hvor de danske spillere stod overfor et meget kompakt mellemamerikanske mandskab.

Ikke mange chancer i første halvleg
Kampens første forsøg tilfaldt Panama efter et langt indkast af Adolfo Machado. Bolden kastedes på tværs af Danmarks straffesparksfelt, men bolden blev sendtlangt over mål. Panama stod også for kampens anden afslutning på mål, men Kasper Schmeichel reddede let forsøget. Herefter byggede de danske spillere op ad flere omgange ved hjælp af flot kombinationsspil langs med banen – hvor specielt Pione Sisto lavede et par flotte detaljer i starten af kampen. Efter 10 minutter sendte Jens Stryger Larsen et indlæg indover fra baglinjen, men Panamas keeper Penedo fangede bolden i luften. Kort tid efter blev Youssuf Poulsen sendt afsted på en friløber, men fik desværre afsluttet lidt for sent og Penedo kom flot ud og parerede forsøget.

Danmark forsøgte sig med flere gode kombinationer på midtbanen, og forsøgte sig flere gange mod Penedos mål, men rigtig farlige blev vi aldrig. Omvendt havde Panama heller ikke meget at byde ind med.

Udover friløberen til Yussuf Poulsen havde Christian Eriksen et godt forsøg direkte på frispark efter 33 minutter – og Nicolai Jørgensen kom til et OK hovedstød, men fik ikke den ønskede fart på forsøget. I slutningen af første halvleg forsøgte de danske spillere at bryde det kompakte sydamerikanske forsvar ved indlæg fra baglinjen og skud udefra, men uden at have heldet med sig, og meget passende sluttede halvlegen med et godt opspil mellem Eriksen, Poulsen og Nicolai Jørgensen, men det løb desværre ud i sandet.

Hårdt spil af Panama giver rødt kort (og kort efter mål)

Danmark startede anden halvleg i samme stil som første halvleg. Gode kombinationer midt på banen og vi ville gerne være kontrollerende. Pione Sisto viste igen i starten af anden halvleg eksempler på fin omgang med bolden og fik til tider gjort Panamas spillere rundtossede. De danske spillere forsøgte sig fortsat med indlæg og diagonalskifte, samt skud udefra, for at få hul på bylden. I 52. minut bragede Thomas Delaney et godt skud afsted fra kanten af feltet, men Panamas målmand blokerede fint.

20 minutter inde i anden halvleg var det et spilstop i forbindelse med tre danske og to sydamerikanske indskiftninger, og kort efter at bolden er sat i spil igen, opstod en situation hvor Panamas Blas Perez fik rødt kort for farligt spil mod Kasper Schmeichel. Danmark spillede således de sidste 25 minutter med en mand i overtal, og det gav kort efter pote, da Thomas Delaney sendte Pione Sisto ind i feltet. Sisto tog et par træk og sendte bolden mod det fjerne hjørne, hvor bolden gik i mål udenfor Penedos rækkevidde. En flot scoring!

Efter målet fortsatte Danmark ufortrødent og søgte scoringen til 2-0, men Panama stod ligeså kompakt som de havde gjort hele kampen – og det til trods for, at de var en mand i undertal.

De danske spillere viste fine takter hele kampen igennem, men det sidste held manglede for at øge føringen. Mod slutningen af kampen fik Panama en enkelt chance, da et indlæg blev sendt ind i det farlige område mellem Schmeichel og forsvarskæden, men Schmeichel var vågen og afværgede faren. Meget mere skete der ikke, og dermed endte det med en sikker 1-0 sejr.

Danmarks næste venskabskamp – frem mod VM i Rusland til sommer – er på tirsdag, hvor vi klokken 20.00 møder Chile på Aalborg Portland Park.

Danmark – Panama 1-0 (0-0)
1-0 Pione Sisto (69’)
11.160 tilskuere på på Brøndby Stadion.

Den danske startopstilling (4-3-3)

Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær (64’ Nicolai Boilesen), Mathias ”Zanka” Jørgensen, Jens Stryger Larsen (67’ Riza Durmisi) – William Kvist (64’ Lukas Lerager), Thomas Delaney, Christian Eriksen (64’ Lasse Schöne) – Yussuf Poulsen, Nicolai Jørgensen, Pione Sisto (72’ Nicklas Bendtner)

Ikke benyttede spillere: Andreas Christensen, Andreas Cornelius, Frederik Rønnow, Jonas Knudsen, Jonas Lössl, Martin C. Braithwaite, Mike Jensen, Simon Kjær, Viktor Fischer.

Dommer

Neil Doyle (Ireland)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Panama

• Pione Sisto scorede sit 1. mål på A-landsholdet i sin landskamp nummer 11.
• Pione Sisto blev den 305. dansker til at score i en A-landskamp.
• Det var første gang, at Danmark spillede en A-landskamp mod Panana.
• Panama blev modstander nummer 87 på listen over danske A-landsholdsmodstandere siden 1908 (Frankrig var modstander nummer 1).
• Det var første gang Neil Doyle var dommer i en dansk A-landskamp. Han har dog to gange været linjedommer i landskampe med dansk deltagelse – begge i 2015 og begge i U19-kampe (3-0 over Malta og 0-0 mod Israel).
• Simon Kjær blev den 22. dansker til at runde 75 A-landsholdskampe (33V-18U-24T)
• Yussuf Poulsen blev den 134. dansker til at runde 25 A-landsholdskampe (11V-7U-7T)
• Nicklas Bendtner spillede sin A-landskamp nummer 80, og har nu lige så mange landsampe som Jesper Grønkjær – og Bendter er blot en landskamp efter Lars Jacobsen og to landskampe efter Brian Laudrup.