Potentielle VM2026-værter mødtes med nordiske formænd

Marokko og ”United Bid” bestående af Mexico, USA og Canada fremviste deres bud på en VM-slutrunde i 2026, da de i dag mødtes med de nordiske fodboldformænd i København.

VM-slutrunden i 2026 står til at blive den største til dato med 48 lande i stedet for de vanlige 32. De to potentielle værtsnationer for slutrunden er Marokko og ”United bid”; USA, Canada og Mexico, og begge var i dag inviteret af formændene for de nordiske fodboldforbund for at fremlægge deres bud på en slutrunde.

DBU´s formand Jesper Møller lagde sammen med sine nordiske kolleger ører til buddene fra de to potentielle værter, og formanden i DBU var glad for den åbne dialog med kandidaterne:

”Jeg er utroligt glad for at det har været muligt at mødes med de potentielle VM-værter. Vi er blevet præsenteret for to stærke bud, og har fået muligheden for at stille indgående spørgsmål til de emner, som interesser os særligt meget: Bæredygtighed, sikkerhed, miljø, menneskerettigheder, osv.,” siger Jesper Møller efter dagens møde.

Hvem der ender med værtsskaben for slutrunden besluttes på FIFA-kongressen i Moskva den 13. juni, hvor hvert land har én stemme. Med dagens præsentation har Jesper Møller og de nordiske kolleger fået et stærkere beslutningsgrundlag for den endelige stemme i Moskva:

”Vi er blevet klogere i dag. Nu handler det om, at vi skal sætte os ned og drøfte videre, når vi mødes igen kort før kongressen. Vi kommer til at medtage input fra Amnesty, FIFA´s Task Force og ikke mindst vores egne bestyrelser, så vi kan træffe en god beslutning på kongressen i Moskva,” siger Jesper Møller.

FIFA har aktivt udstukket retningslinjer for budprocessen, som er blevet opfyldt ved dagens møde. Desuden er FIFA forinden blevet orienteret om mødets afholdelse.


Log ind