MENU

Jon Dahl Tomasson: Det handler om at inspirere

Igen i år blev Store Trænerdag afholdt med stor succes og flot fremmøde på Brøndby Stadion.

Flere hundrede danske trænere på forskellige niveauer var mødt talstærkt op, da der Kristi Himmelfartsdag blev afholdt Store Trænerdag på Brøndby Stadion. I farverige træningsdragter med logoer fra klubber over hele landet blev der nørdet fodbold til den helt store guldmedalje i krogene på Brøndby Stadion. Der blev dog stille, da den først mand på talerstolen, Brøndbys U17-træner, Frank Hjortebjerg, begyndte sit oplæg om genpres og defensive omstillinger.

Den unge Brøndby-træner fremførte også et træningspas på stadionbanen, mens de godt 300 hundrede trænere sad på tribunen og lod sig inspirere.

Efter frokost var det så trænerteamet omkring Herrelandsholdet, der var på talerstolen og fortælle om ’Vejen til VM’.

”Man bliver ikke selv dårligere af, at naboen bliver bedre”

 Assistenttræner på det danske herrelandshold, Jon Dahl Tomasson, var med til at holde oplægget sammen med cheftræner, Åge Hareide, og analytiker, Mounir Akhiat. De tre fortalte om ’Vejen til VM’, og selv om VM måske er lidt langt fra den virkelig, mange af de fremmødte trænere lever i til hverdag, så tror Jon Dahl Tomasson alligevel på, at de kan få en del ud af det.

”Vi prøver at inspirere dem. Det er det, det handler om. Det handler om inspirere. Det er klart, at det, vi laver, er måske på et andet niveau, men vi kan give et indblik i det, vi laver, og så er jeg sikker på, de nok skal få et eller andet med,” fortæller den danske assistenttræner.

Generelt er den tidligere skarpretter for landsholdet meget positiv over arrangementet, som han mener er vigtigt for dansk fodbold. Han fokuserer særligt på betydningen af vidensdeling på trænerfronten.

”Vi er åbne om tingene og vil gerne dele ud af tingene. Jeg synes altid, man skal dele ud af viden. Der er nogen, der er bange for at dele ting og viden, men det synes jeg ikke, man skal være. Man bliver ikke selv dårligere af, at naboen bliver bedre,” fortæller han.

Trænerteamet var de sidste, som havde et oplæg på et ellers tætpakket program. Derefter var der mulighed for at nå i Parken og se finalen i DBU Pokalen, eller nå hjem og se den foran fjernsynet.

Log ind