MENU

Fodbold Fitnessuddannelsen booster aktiviteten landet over

Tæt på 400 danske fodboldklubber tilbyder nu Fodbold Fitness eller motionsfodbold til voksne motionister, som leder efter god, sund, sjov og social træning. Og nu kan holdenes trænere også blive uddannet.

De mange motionsfodboldhold i Danmark har hver en træner eller tovholder, og med den nye Fodbold Fitnesstræneruddannelsen får disse, nye som erfarne, mulighed for at blive endnu bedre. Formålet med uddannelsen er at klæde klubbernes tovholdere bedre på til at kunne varetage træningen og give dem ny viden, netværk og ny inspiration.

Et uddannelsesbevis i hånden inden holdopstarten overhovedet var på plads
Både Jeannette Nielsen og Diana Andersen har deltaget på et Fodbold Fitnesstrænerkursus. Det særlige ved de to kvinders deltagelse var, at de endnu ikke havde faste planer om at starte et hold op, da de meldte sig til kurset.

- Jeg hørte et foredrag med Peter Krustrup, som forsker i sundheden omkring Fodbold Fitness, og jeg blev meget imponeret over resultaterne. For mig var det en god indgangsvinkel med sundhedsperspektivet, og studierne bag er jo virkelig interessante og motiverende, fortæller Jeannette Nielsen fra FC Storebælt.

- Jeg kommer selv fra fitnessverdenen og syntes, at det kunne være spændende at kombinere det med lidt fodbold, så derfor tog jeg med på kurset. Det gav en masse inspiration, og det med at møde andre Fodbold Fitnesstovholdere gav mig mod til selv at skulle stå for et hold. Så derfor kontaktede jeg min lokale klubs bestyrelse, og de bakkede mig op fra start. Så nu skal vi til og i gang i FC Storebælt, og jeg glæder mig helt vildt meget, afslutter Jeannette Nielsen.

Også Diana Andersen fra Sakskøbing tog med på kurset uden at have et hold i forvejen. Diana vidste, at hendes lokale klub Boldklubben Frem Sakskøbing gerne ville gøre noget for at aktivere de mange fodboldmødre i klubben, så da hun hørte om Fodbold Fitnesstræneruddannelsen, var hun frisk og sprang til.

- Det var først og fremmest helt vildt sjovt at prøve træningen på kurset, og vi grinte rigtig meget sammen. Kurset gav mig en masse gå-på-mod, motivation og inspiration, så da jeg kom hjem, snakkede jeg med bestyrelsen i klubben, og de ville rigtig gerne have, at jeg prøvede at starte Fodbold Fitness op, fortæller Diana Andersen.

- Efterfølgende har jeg lavet en Facebookgruppe, hvor jeg har inviteret mit store lokale netværk, og hele 21 kvinder har meldt tilbage, at de er friske på at starte, så jeg glæder mig helt vildt til de kommende træninger, afslutter Diana Andersen. 

Vil du også gerne være Fodbold Fitnesstræner?
Kunne du også godt tænke dig at komme med på Fodbold Fitnesstræneruddannelsen, så har du chancen nu. Bevæg dig for livet – Fodbold tilbyder gratis kurser landet over i løbet af 2018. Hold øje med Fodbold Fitness Facebooksiden, hvor de enkelte kurser løbende bliver lagt op.

Din klub kan nemt få hjælp til at starte et Fodbold Fitnesstilbud op. Kontakt jeres lokale konsulent, og hør mere om, hvordan han kan hjælpe jer.

Log ind