MENU
D
T
M
S

Ny struktur på dommerfronten

Der bliver lavet ny administrativ struktur på dommerområdet i DBU. Claus Bo Larsen, der har en lang glorværdig dommerkarriere bag sig, bliver hentet ind, og skal coache og sparre med Superliga-dommerne.

Den tidligere danske topdommer Claus Bo Larsen bliver ny development-manager på dommerfronten. Han får den primære opgave at være med til at coache og sparre med dommerne og hjælpe til med udviklingen af Superliga-dommerne, så de kan komme et skridt videre op på internationalt niveau. Claus Bo Larsen skal hjælpe dem derhen via faglig sparring og ved brug af sit store netværk. 

Tidligere i foråret stoppede Kim Milton som dommerkonsulent i DBU efter en gensidig aftale. Derefter har der været dialog med DBU`s Dommergruppe, med dommerne selv og i DBU’s ledelse om, hvordan opgaverne løses bedst muligt. Løsningen er blevet en opdeling af stillingen i flere elementer i et Development team på tre personer:

-          Tilknytning af Claus Bo Larsen som ny development-manager på dommer-området

-          Tilknytning af Frank Henriksen, Aarhus Universitet som fysisk træner på dommer-området

-          Involvering af DBU’s præstationsanalytiker, Mounir Akhiat, til analyser på dommer-området.

Claus Bo Larsen er glad for sine nye rolle, og tror på, at de har ramt skiven med den nye struktur.

”Dommerne har i flere år ønsket at få en person, de kan gå til som ikke bestemmer, om de bliver rykket op eller ned, og en der er sat i verden for at hjælpe dem. Den rolle får jeg, og det er jeg glad for,” fortæller han.

Claus Bo Larsens bliver ansat i en deltidsstilling, hvor han altså skal være med til at løfte dommerstandarden for landets fremmeste dommere.

Dommere på øverste hylde

I disse dage bliver der spillet VM i Rusland, og det danske herrelandshold viser sig frem på den store scene. Der er dog ingen dansk dommer med. Det håber Claus Bo Larsen på, at han kan være med til at ændre.

”Det er et svært game. Man skal være vildt dygtig og lidt heldig. Jeg skal hjælpe til på begge områder. Jeg skal coache og sparre med dommerne, så de kan blive bedre, og jeg kan måske hjælpe dem på vej med det store netværk, jeg har fra min egen karriere. Målet er, at vi skal have en dommer med til EM, VM eller Champions League – den helt store scene,” fortæller han.

Og Claus Bo Larsen kommer ikke til at være ene om at skulle indfri de målsætninger. Med øget fokus på fysisk træning, analyser med mere er Frank Henriksen og Mounir Akhiat ligeledes væsentlige tilknytninger til dommerområdet og DBU`s Dommergruppe for at få hævet niveauet for udviklingen af elitedommerne herhjemme.


Log ind