TO KARANTÆNEDAGE TIL KAMIL WILCZEK

Brøndby IF-spilleren Kamil Wilczek er af Fodboldens Disciplinærinstans blevet idømt to spilledages karantæne.

Søndag den 9. december 2018 spillede Brøndby IF ude mod Vejle Boldklub i Superligaen. I kampens 45. minut var der en hovedstødsduel mellem Vejles Kerim Memija og Brøndbys Kamil Wilczek, hvor Kamil Wilczek efterfølgende modtog en advarsel af kampens dommer.

Sagen er taget op af Fodboldens Disciplinærinstans af egen drift og afgjort på baggrund af TV-billeder, efter dommer Peter Kjærsgaard-Andersen har genset episoden på tv.

Peter Kjærsgaard-Andersen skønnede i kampen, at Kamil Wilczek brugte armen hensynsløst i hovedstødsduellen med Kerim Memija.

De disciplinære bestemmelsers giver Fodboldens Disciplinærinstans mulighed for at tage sager af egen drift med henblik på at forhøje eller nedsætte karantænepoint for en forseelser, der medfører advarsel eller udvisning.

I retningslinjeskrivelsen, som blev udsendt til Herre-DM klubberne forud for sæsonstart, gjorde Fodboldens Disciplinærinstans det klart, at i episoder, som dommeren har set og vurderet under kampen, vil instansen se på muligheden for eventuelt at forhøje tildelte karantænepoint, hvis TV-billeder viser en meget voldsom eller på anden måde helt usportslig / uacceptabel handlemåde.

På baggrund af TV-billeder vurderer Fodboldens Disciplinærinstans, at Kamil Wilczek springer ind i hovedstødsduellen med unødig stor kraft og uden blik for andet end modspilleren, og at han derved bringer modspillerens sikkerhed i fare, hvilket er helt uacceptabelt.

Instansen har forelagt dommer Peter Kjærsgaard-Andersen TV-billeder af situationen, og efter at have genset episoden erkender Peter Kjærsgaard-Andersen, at han sammen med sit team foretog et fejlskøn under kampen, idet Kamil Wilczek bruger unødig stor kraft i springet med armen og udsætter sin modspiller for fare, og derfor i stedet burde have været udvist.

Kamil Wilczek fik seks karantænepoint for den c-advarsel han modtog under kampen, hvilket bragte ham op på 22 karantænepoint i alt. Han havde derfor karantæne i søndagens kamp mod Vendsyssel FF. 

Disciplinærinstansen’ afgørelse om at forhøje sanktionen, så den straffes som et direkte rødt kort, betyder, at Kamil Wilczek tildeles yderligere 30 karantænepoint – svarende til 36 karantænepoint for et direkte rødt kort. De 30 ekstra karantænepoint betyder, at Brøndby-spilleren passerer karantænegrænsen ved 36 point og lander på den næste grænse ved 52 point. 

Dermed skal Kamil Wilczek afsone yderligere to spilledages karantæne i Brøndbys første to kampe i forårssæsonen i Superligaen, som begge er på udebane mod henholdsvis FC Nordsjælland og Esbjerg.

Du kan læse hele kendelsen her.

Log ind