MENU

Kvindelandsholdet forstærker sig med fysisk træner

Forholdene for Danmarks bedste fodboldkvinder skal optimeres, hvis holdet også i fremtiden skal være med på den store fodboldscene. Som en del af den plan er professor Peter Krustrup i dag blevet præsenteret som ny fast fysisk træner for Kvindelandsholdet.

Hurtigere. Højere. Stærkere. Den velkendte ordrække gælder ikke kun for OL-atleterne, men er også et ønske, som den danske landstræner for Kvindelandsholdet, Lars Søndergaard, deler for sin trup til den kommende sæson.

”Det er vigtigt, at vi opjusterer hele setup´et bag Kvindelandsholdet, selvom vi ikke skal spille VM til sommer. Vi skal højne vores niveau på banen, og det kan vi kun, hvis vi i endnu højere grad sætter ind på træningsbanen,” siger Lars Søndergaard, landstræner for Kvindelandsholdet. 

Derfor får Kvindelandsholdet fra 1. januar tilknyttet en fast, fysisk træner, der kan sikre det rette træningsmiljø til spillerne – både når de er samlet i landsholdslejren og hjemme i klubberne.

Valget er faldet på Peter Krustrup, professor i Sport og Sundhed på SDU. Peter Krustrup fungerede som konsulent for Kvindelandsholdet i 2007 – 2011, og var assisterende træner ved EM i 2013. Netop kendskabet til landsholdsfodbold og flere af de danske spillere har været en af grundene til, at landstræner Lars Søndergaard har peget på Krustrup.

”Kvindefodbolden udvikler sig hele tiden, og skal vi kunne følge med de store nationer, så skal vi have de bedste folk i vores stab. Peter er én af verdens førende inden for fodboldforskning, og kender alt til det professionelle setup bag et landshold, og det kommer spillerne til gode,” siger Lars Søndergaard.

Peter Krustrup bibeholder sin stilling som professor på Syddansk Universitet (SDU), og glæder sig især til at kunne kombinere sine forskningsresultater med den praktiske træning på banen:

”Jeg er meget glad for at være tilbage i landsholdsregi, og til at bidrage yderligere til den positive udvikling i dansk kvindefodbold. Med min viden og erfaring i fodboldens verden kan jeg gøre de bedste danske spillere endnu bedre, og i samarbejde med resten af trænerstaben bruge den nyeste viden til at skabe de bedste fodboldspecifikke løsninger inden for træning, testning og præstationsanalyse,” siger Peter Krustrup.

Peter Krustrup har kontrakt med Kvindelandsholdet til og med EM i 2021.

Fakta om Peter Krustrup:

Peter Krustrup er 48 år og professor i Sport og Sundhed på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU og UEFA Pro-licens træner.

Han har sammenlagt 20 års erfaring som træner for pige- og kvindehold, blandt andet i Vanløse IF og Frederikssund FB.

Var konsulent for Kvindelandsholdet i perioden 2007-2011, og blev i 2012 tilknyttet som assisterende træner og var med til at vinde EM-bronze i Sverige i 2013.

Peter har selv spillet fodbold siden han var 5 år og har i alt spillet 200 kampe i 2. division og Danmarksserien for Vanløse IF i perioden 1992-2000.

Han har tidligere været professor på Københavns Universitet og på Exeter Universitet i England og er i dag æresprofessor ved Exeter Universitet, samt de to førende kinesiske sportsuniversiteter i Shanghai og Beijing.

Han er den mest produktive fodboldforsker i verden med foreløbig 175 videnskabelige artikler om fodbold, blandt andet om kamppræstation, træthed, tracking, træning og testning. 

Log ind