Claus Bretton-Meyer stopper som direktør i DBU

Efter historiske reformer, struktur-ændringer og ny strategi ønsker DBU’s bestyrelse en anderledes profil som administrerende direktør. Claus Bretton-Meyer fratræder som direktør.

Efter knapt fem år på posten fratræder Claus Bretton-Meyer som administrerende direktør i DBU. Det sker efter en beslutning i DBU’s bestyrelse, der ønsker en ny og anderledes profil som direktør for det største specialforbund i Danmark. 

I sin tid som administrerende direktør har Claus Bretton-Meyer sammen med den øvrige ledelse skabt en ny strategi for DBU, styrket balancen mellem indtægter og udgifter i DBU’s økonomi og bidraget til de politiske reformer. Derudover har han som direktør været med til ansættelsen af Herrelandsholdets træner-duo Åge Hareide og Jon Dahl Tomasson og senest den nye fodbolddirektør Peter Møller samt stået i spidsen for DBU-visionen ’En Del af Noget Større’. DBU’s formand, Jesper Møller, vil gerne takke Claus Bretton-Meyer for hans indsats for DBU og dansk fodbold siden tiltrædelsen i 2014. Han forklarer, at bestyrelsen ønsker at få en ny og anderledes profil: 

”De sidste fem år har vi gennemført historiske politiske reformer med en ny struktur for DBU’s bestyrelse og forskellige fagudvalg, en ny kompetence-afklaring mellem DBU, Divisionsforeningen og Lokalunionerne samt længerevarende landsholdsaftaler. Derfor mener vi, at det er tid til en ny ledelsesprofil med fokus på fodbold, kommerciel udvikling samt håndtering af den fremtidige fodboldpolitiske struktur,” siger DBU-formanden. 

I første omgang bliver vicedirektør, Kenneth Reeh, konstitueret som administrerende direktør for DBU. Samtidigt sætter bestyrelsen gang i en proces og og beskrivelse af den fremtidige ledelsesstruktur i DBU i løbet af første halvår.

”DBU og dansk fodbold er i en rivende udvikling og som organisation skal vi hele tiden følge med tiden, når det angår krav til ledelse og organisering. Derfor vil vi have analyseret, hvordan DBU skal ledes i de næste år fremadrettet. Nu får vi visket tavlen ren og giver dermed den nye bestyrelse efter 1. marts næste år mulighed for at sætte retning for DBU’s fremtidige ledelsesstruktur,” siger Jesper Møller. 

I forbindelse med sin fratrædelse udtaler Claus Bretton-Meyer: 

”Fodbold er verdens største sport og at arbejde med den er en fantastisk rejse med mange ildsjæle og gode mennesker. Jeg ønsker at takke medarbejdere, samarbejdspartnere og alle dem, der har været med til at skabe gode resultater de seneste fem år. Held og lykke til den videre rejse,” siger han. 

Log ind