MENU

FODBOLD SKAL LØFTE VELFÆRDEN I AARHUS

En ny femårig velfærdsalliance mellem fodboldbyen Aarhus og DBU skal via fodbold styrke kommunens arbejde med velfærd.

Klubudviklingsforløb, landskampe og årlige besøg af fodboldfesten ’DBU Tour’ er alle dele af en ny velfærdsalliance mellem Aarhus Kommune og DBU. Formålet med alliancen er at bruge fodbolden som løftestang, og dermed medvirke til løsningen af kommunale opgaver på eksempelvis sundheds- eller integrationsområdet. Målet er, at flere gennem fodbold skal opleve glæde af fællesskabet og det at bevæge sig.

På borgmesterkontoret i Aarhus glæder aftalen borgmester Jacob Bundsgaard:

”Fodbolden spreder glæde og skaber fællesskaber hos både udøvere og tilskuere, og på den måde kan sporten være med til at løfte sundhed, integration og inklusion. Samtidig understøtter vi det store frivillige arbejde, som er hele grundlaget for, at vi er en stærk fodboldby i Aarhus. Med aftalen sikrer vi også to spændende Nations League landskampe mod henholdsvis Wales og Irland på Ceres Park senere i år.”

Med aftalen forpligter Aarhus Kommune og DBU hinanden til at skabe tættere lokale fællesskaber for frivillige, ledere og spillere i de aarhusianske klubber og for alle byens andre borgere. Samtidig bakker DBU op om den fortsatte udvikling af initiativet Get2sport i Aarhus. Aftalen løber i perioden 1. august 2018 til 1. august 2023.

”Sport er en enestående ramme om sunde fællesskaber. Fodboldlandsholdene samler nationen og fodboldklubberne forener lokalsamfundene i samvær, der er godt for både krop og sjæl. Jeg glæder mig over den nye aftale, der både giver mulighed for at opleve landsholdet i Aarhus, og som samtidig gør både fodbolden og Aarhus til en del af noget større, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune Rabih Azad-Ahmad.

I DBU glæder formand Jesper Møller sig over, at aftalen både favner eliten, bredden og lokalsamfundet i Aarhus Kommune:

"Fodbold er en motor for fællesskab. Det skal vi udnytte i en fodboldstorby som Aarhus. Ved at udvikle samarbejdet mellem klubber og kommuner, kan vi i fællesskab medvirke til løsningen på mange af de udfordringer kommunerne har i de her år på eksempelvis sundheds- og integrationsområdet. Med det nye velfærdssamarbejde skaber vi endnu bedre forudsætninger for at udbrede fodboldaktiviteter til glæde og gavn for flere," udtaler Jesper Møller, der roser Aahus Kommune for “stort engagement til at investere i samarbejdet”. 

Aftalen løber i perioden 1. august 2018 til 1. august 2023.

Velfærdsalliancen med Aarhus Kommune er den 18. i rækken af alliancer, DBU har indgået med landets kommuner. DBU arbejder løbende på at indgå nye aftaler med kommuner over hele landet. Målet er at lade fodbold være med til at løse samfundets udfordringer inden for blandt andet sundheds-, integrations- og skoleområdet samt at skabe et tættere samarbejde mellem klubber, DBUs lokalunioner og kommuner. 
 
FAKTA:
Velfærdsalliancen mellem Aarhus Kommune og DBU omfatter følgende begivenheder i aftaleperioden:

  • Klubudviklingsforløb for fem aarhusianske fodboldklubber. DBU Jylland står for de konkrete kursusforløb, og kommunen bistår med at finde de rette klubber. Udgifterne til klubforløbene afholdes af DBU
  • To Nations League kampe i Aarhus i efteråret. Option på yderligere to Herre A-landskampe på markedsvilkår i kontraktperioden. De konkrete aftaler i forhold til Ceres Park tager DBU direkte med Aarhus Elite.
  • To årlige futsal-landskampe i en hal med plads til minimum 1.500 personer (kommunen dækker udgifterne til leje, klargøring, rengøring mm.)
  • Årligt besøg af DBU Tour

Log ind