MENU

Nye penge til kvindernes CL-klubber glæder DBU

Fra næste sæson udbetaler UEFA deltagerpenge til alle deltagende hold i kvindernes Champions League allerede fra sekstendedels-finalerne. Samtidig stiger alle deltagerpenge til holdene i den bedste turnering for kvinder med knap 13 procent.

Fra næste sæson modtager alle hold, der deltager i kvindernes Champions League sekstendels-finalerne, deltagerpenge på 20.000 euro fra UEFA. Derudover hæves summen på deltagerpenge i de andre runder frem mod finalen. Det er første gang i historien, at klubber allerede i de første runder af turneringen får udbetalt deltagerpenge.


CL-sæsonens runder

18/19

17/18

Difference

Euro pr. hold for nederlag i sekstendels-finale

20,000

0

20.000

Euro pr. hold for nederlag i ottendedels-finale

30.000

0

30.000

Euro pr. hold for nederlag i kvartfinale

40.000

25.000

15.000

Euro pr. hold for nederlag i semifinale

70.000

50.000

20.000

Euro for at kvalificere sig til finalen

200.000

200.000

0

Euro for at vinde finalen

250.000

250.000

0


Klubbernes rejseomkostninger dækkes desuden også med en sum på 12.000-20.000 euro pr. runde. 

Alt i alt allokerer UEFA fra næste sæson 5,33 mio. euro til verdens største klubturnering i modsætning til 4,67 mio. euro for indeværende sæson.

De nye takter fra UEFA glæder DBU´s bestyrelsesmedlem og medlem af UEFA´s Womens´ Comittee, Mette Bach Kjær:

”Det er meget positivt at se, at UEFA kan se pointen i at satse flere penge på kvindernes Champions League. Pengene investeres i kvindefodbolden og kan på den måde sikre, at klubberne også i fremtiden har midlerne til at udvikle videre på deres stærke kvindespillere og sikre mere eksponering for kvindefodboldens stærkeste turnering,” siger Mette Bach Kjær.

DBU´s formand, Jesper Møller, glæder sig over UEFA’s beslutning:  

”Prioriteringen af midler til kvindefodbolden er et glædeligt tiltag fra UEFA og noget, som vi blandt de nordiske lande har ønsket længe. Vi har kontinuerligt gjort UEFA opmærksomme på, at en investering i de bedste kvindeklubhold er en investeringen i den generelle udvikling af kvindefodbolden, som er stærk nødvendig for fremtidens kvindefodboldklubber. Det nye tiltag stemmer derfor godt overens med vores ønske om at udvikle kvindefodbolden, hvilket også understøttes af den netop udgivne rapport fra DBU’s kvindekommission,” siger Jesper Møller.

I DBU arbejder man på at få indført såvel et internationalt som nationalt kompensationssystem, som er det næste store økonomiske skridt i kvindefodbolden. Det nationale kompensationssystem skal sikre danske breddeklubber en økonomisk kompensation for træning og udvikling af spillere, der kommer på kontrakt i andre danske klubber. Systemet forventes at blive baseret på de samme regler og principper, som det gældende nationale kompensationssystem for herrer.


Log ind