Strålende Skov sparker storsejr til Danmark

Danmarks U21-herrelandshold hentede tirsdag aften den fjerde sejr ud af fire mulige i EM-kvalifikationen, da Finland blev besejret 5-0 på udebane. Robert Skov var den helt store oplevelse med et hattrick.

Regnen silede ned over stadion i Helsinki, da Danmarks U21-herrelandshold her til aften spillede for endnu en sejr i jagten på kvalifikation til EM i Italien og San Marino i 2019.

Niels Frederiksen havde ikke foretaget nogen ændringer sammenlignet med de startende 11 fra 5-2-sejren over Georgien hjemme i Aalborg fredag aften.

Danskerne gik ind til kampen som favoritter, men allerede efter 90 sekunder var Finland tæt en chokstart, da angriber Benjamin Källman var fri med Daniel Iversen, men heldigvis for Danmark sendte han den flade afslutning forbi mål.

Langsomt begyndte danskerne at finde rytmen efter en lidt rodet start. Både Philip Billing og Jacob Bruun Larsen forsøgte sig fra distancen, men manglede den afgørende kvalitet.

Kvalitet manglede der til gengæld ikke, da bolden faldt for fødderne af Robert Skov efter et dansk hjørnespark. På kanten af feltet bankede kantspilleren knastørt bolden i kassen med venstrefoden til en dansk 1-0-føring efter 20 minutter.

Ti minutter senere lurede Skov nok en gang på kanten af feltet ved et hjørnespark. Igen kom han først på en ripost, men blev stoppet på klodset vis af Finlands Mikael Soisalo, der dermed fik sit andet gule kort på tre minutter og måtte gå tidligt i bad. På det efterfølgende frispark fordoblede Skov føringen med lidt hjælp fra den finske mur. 2-0 til Danmark, hvilket også var stillingen ved pausen.

I anden halvleg stod der Danmark på det hele, og det var tydeligt, at Finlands eneste opgave var at begrænse nederlagets størrelse. Den mission mislykkedes.

Efter en lille time fandt Mikkel Duelund Robert Skov med en fin pasning i dybden, og så kunne Silkeborg-spilleren skrive U21-hattrick på sit CV. Kort efter byttede Duelund rollen som assistmager ud med rollen som målscorer, da han afdriblede tre finske spillere i venstre side af feltet, trak ind i banen og køligt placerede bolden i det lange hjørne. 4-0 til Danmark efter 61 minutter.

Derefter røg tempoet lidt ud af kampen, men seks minutter før tid kom Marcus Ingvartsen også på måltavlen efter en flot afslutning i det lange hjørne.

Med sejren på 5-0 lægger Danmark sig suverænt i spidsen af U21 EM-kvalifikationsgruppen med en fuld høst på 12 point efter fire kampe. Næste kamp er på udebane mod Polen den 14. november.