Harder i hopla i dansk sejr

Pernille Harder scorede de to første mål, da Danmark på udebane slog Kroatien med sikre 4-0 i VM-kvalifikationen.

Kvindelandsholdet mødte her til aften Kroatien i VM-kvalifikationen og fulgte op på åbningssejren mod Ungarn med en god præstation i Zagreb.

Der skulle blot gå syv minutter, før Danmark kunne juble første gang. Pernille Harder tog sagen i egen hånd; efter at have driblet frem og tilbage på Kroatiens halvdel, tordnede hun bolden i mål via overliggeren fra kanten af feltet.

Danskerne sad på kampen spillemæsigt, men de havde svært ved at skabe de helt store chancer. Der skulle lidt hjælp til fra den kroatiske keeper, der kom på skovtur på en dyb bold, før andet mål kom.

Theresa Nielsen lagde klogt bolden på tværs til Pernille Harder, der sikker kunne fordoble føringen i det tomme kroatiske mål.

Anden halvleg blev noget mere rodet end den første, men Pernille Harder fik dog en gylden chance for at score hattrick, da Nicoline Sørensen fandt hende med et perfekt indlæg, men Harders hovedstød strøg tæt forbi mål.

I slutfasen havde Danmark sat sig totalt på kampen, og Katrine Veje var tæt på at øge til 3-0, da hun i feltet kom til afslutning, men den kroatiske keeper fik forsøget slået over mål.

Først i 89. minut kom det tredje og sidste mål, da Pernille Harder slog et frispark i feltet. Ved bageste stolpe headede Nadia Nadim på tværs, og så kunne Nanna Christiansen glide bolden i mål.

Dybt inde i overtiden kom også debutanten Signe Bruun på tavlen. Frederikke Thøgersen gik forrygende igennem, men hendes forsøg blev reddet. Hun fandt selv Pernille Harder, der sendte bolden videre til Bruun, der sikkert scorede.

Det blev dermed 4-0. Et resultat, der sender Danmark på seks point i gruppe 4.