Fælles fokus på mangfoldighed i sport

Sport skal være for alle. Det er budskabet, når flere parter sætter sig sammen for at diskutere trans- og homofobi i dansk sport.

På mandag danner Fodboldens Hus ramme for et arrangement, hvor DBU og Amnesty har taget initiativ til at bringe de centrale aktører på LGBTI og sportsområdet sammen for at diskutere trans- og homofobi i dansk idræt. 

”Sammen med DBU afholder vi den her workshop for at komme nærmere på problemstillingens karakter, og hvad skal der til for at skabe mere viden og forandring på området. Vi håber at kunne styrke samarbejdet på tværs, og målet er at nå frem til en række anbefalinger og aktiviteter, der kan arbejdes videre med”, lyder det fra Helle Jacobsen, Programleder for Køn, kvinder og LGBTI rettigheder fra Amnesty

Workshoppen falder sammen med, at regeringen planlægger at øge sin indsats på LGBTI-området. Tidligere på året fik ligestillingsminister Karen Ellemann nemlig ansvaret for at koordinere regeringens indsats på LGBTI-området og for at udarbejde en handlingsplan, der skal medvirke til at bekæmpe homofobi og transfobi i det offentlige rum, sport og idræt. 

”Dansk idræts- og foreningsliv samler lokalsamfundet rundt omkring i landet. Det giver et fælles ståsted og et socialt samlingspunkt. Derfor skal der være plads til alle i dansk idræts- og foreningsliv. Samtidig lærer holdsport børn centrale værdier som samarbejde og fællesskab. Også derfor er det helt afgørende, at vi ikke lader homofobi og transfobi få en plads i vores idrætsfællesskaber” lyder det fra ligestillingsminister, Karen Ellemann, der selv vil åbne og deltage i den første del af workshoppen.

Og budskabet bakkes op af DBU, der sammen med Amnesty og Spillerforeningen er gået forrest for at tackle problemstillingen.

”Fodbold er for alle – det er et vigtigt signal, både for DBU og de mange klubber, der allerede har taget godt imod kampagnen. Arbejdet med at sikre mangfoldighed og bekæmpe homofobi og andre former for diskrimination i dansk fodbold og idrætslivet som helhed er vigtigt og bør løftes af så mange som muligt. Derfor er det positivt, at både ministeren, Amnesty, Pan Idræt, Spillerforeningen og andre samarbejdspartnere bidrager,” udtaler Jakob Høyer, kommunikationschef i DBU. 

Ud over DBU, Amnesty og ligestillingsministeren deltager blandt andre Kulturministeriet, DGI, Institut for menneskerettigheder, Danmarks Idrætsforbund, Pan Idræt, Spillerforeningen og LGBT Danmark.

For mere information og pressehenvendelser:

Ligestillingsministeriet: Presserådgiver Anna Munck, annmun@um.dk, 61 97 90 33

Amnesty International Danmark: Programleder Køn, kvinder og LGBTI rettigheder, Helle Jacobsen, hjacobsen@amnesty.dk, 24463829

Dansk Boldspil-Union: CSR ansvarlig, Mikkel Minor, mimp@dbu.dk, 2181 0713

Log ind