Eriksen matchvinder mod Montenegro

Christian Eriksen scorede for femte landskamp i træk og noterede sig for kampens eneste mål i en vigtig dansk sejr på udebane mod Montenegro i VM-kvalifikationen.

Eriksen lynede igen
Der var en god stemning på det lille Gradski Stadion i Podgorica, her forsøgte de mange montenegrinere at støtte deres helte så godt som overhovedet muligt – men om det lykkedes er ikke helt sikkert. I hvert fald virkede Montenegro meget tilfredse med uafgjort 0-0, hvilket også afspejledes i at de to gange på 10 minutter havde en mand i græsset – og begge gange var de meget lang tid om at komme op og stå.

Efter 16 minutter slog Christian Eriksen så til igen. Han fik bolden fra Henrik Dalsgaard på fløjen, tog et par småtræk ind mod feltet – og pludselig, fra en position en meter uden for feltet, sparkede Eriksen på mål og bragte dermed Danmark foran 1-0. Det var femte landskamp i træk at Eriksen scorede på landsholdet.

Montenegro forsøgte naturligvis at komme tilbage i opgøret, men på trods af, at de i perioder fik etableret et vist form for pres mod det danske mål, blev de aldrig rigtig farlige. I den anden ende af banen forsøgte Danmark på tilsvarende vis at komme frem til chancer – men vi havde heller ikke de helt store muligheder. Pione Sisto ved ved at komme til skud, Andreas Cornelius og Yussuf Poulsen fik begge hovedet på et par indlæg – og Christian Eriksen havde endnu et langskud. Men ingen af forsøgene blev for alvor farlige.

Efter to minutters tillægstid sendte dommer Kuipers spillerne ned til en omgang pausete, og umiddelbart var den danske 1-0 føring forholdsvis fortjent.

En 2. halvleg uden de store chancer – før til allersidst
De sidste 45 minutter startede med en kæmpe lige-ved-og-næsten chance til Danmark. Sisto var i et par omgange ved at komme til skud i feltet – og det samme var Yussuf Poulsen – men ærgerligt nok endte det hele i en omgang klumpspil og en offside kendelse.

Herefter skulle der gå ganske lang tid, før Danmark atter kom til enstor chance, men da det samme var tilfældet for Montenegro, havde eventuelle ”chance-tællere” ikke specielt travlt. Danmark stod godt, vi lukkede ned for mere eller mindre alle montenegrinernes forsøg på at spille sig gennem midten af forsvaret – og da hjemmeholdet heller ikke havde succes via indlæg, virkede den danske føring forholdsvis sikker.

Mod slutningen af kampen fik Christian Eriksen en kæmpe chance, men desværre misbrugte han på keeper Petkovic, og få minutter efter fik indskiftede Bendtner en stor chance, men hårdt presset sparkede Bendtner desværre forbi målet. Og det var i sandhed desværre, for havde enten Eriksen eller Bendtner sendt bolden i mål – og dermed sikret en dansk 2-0-sejr – havde Danmark som minumum været sikret en 2. plads i gruppen.

Men søndag aften venter Rumænien, og hvorfor ikke bare sikre 2. pladsen med endnu en sejr foran hjemmepublikummet i Telia Parken.

I gruppens øvrige kampe vandt Polen 6-1 over Armenien og Rumænien vandt 3-1 over Kasakhstan. Det betyder at Polen topper med 22 point. Danmark har 19 point, mens Montenegro ligger på 3. pladsen med 16 point. Rumænien har 12 point, Armenien 6 point og allersidst er Kasakhstan med 2 point.

Montenegro – Danmark 0-1 (0-1)
0-1 Christian Eriksen (16’)
Kampen blev spillet på Gradski Stadion i Podgorica

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær (anfører), Andreas Bjelland, Jens Stryger Larsen (43’ Riza Durmisi) – William Kvist, Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen, Andreas Cornelius (64’ Nicklas Bendtner), Pione Sisto.

Ikke benyttede spillere: Jonas Lössl, Frederik Rønnow, Mike Jensen, Jannik Vestergaard, Riza Durmisi, Andreas Christensen, Viktor Fischer, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Kasper Dolberg, Lukas Lerager og Lasse Schöne.

Dommer
Björn Kuipers (NED)

Statistiske vinkler efter Montenegro vs Danmark

• Danmark vandt den fjerde landskamp i træk, hvilket senest skete i september-november 2011, hvor det blev til fem sejre i træk.
• Christian Eriksen blev den første spiller siden Jon Dahl Tomasson i september 2007-februar 2008 til at score i fem landskampe i træk.
• Danmark havde tabt de tre seneste landskampe på datoen 5. oktober, hvorfor sejren var den første siden 1947 på denne dato.