DBU-bestyrelse bakker op i forhandlinger

Uenigheder om nye landsholdsaftaler handler mere om principielle spørgsmål end om økonomi. Forhandlinger skal ikke hastes igennem eller forstyrre sportslige forberedelser, understreger DBU’s bestyrelse. I morgen klokken 10 vil DBU orientere det svenske fodboldforbund om, at spillerne ikke vil spille kampen.

Der har de seneste dage været stillet spørgsmål til både opbakningen og indholdet af de verserende forhandlinger om nye landsholdsaftaler for Kvindelandsholdet og U21-Herrelandsholdet.
 
I efteråret 2016 nedsatte DBU’s bestyrelse en forhandlingsgruppe med blandt andet Christian Kofoed, medlem af DBU’s forretningsudvalg og bestyrelse. Gruppen har siden november sidste år har afholdt flere end 20 møder med Spillerforeningen – den sidste måned med LO og DIF som mæglere. Bestyrelsen er løbende blevet orienteret om forhandlingerne og har bakket forhandlingsgruppen op, lige som bestyrelsen til slut skal drøfte og godkende de endelige aftaler.
 
I den anledning slår Christian Kofoed fast, at der hele tiden har været – og fortsat er - entydig opbakning fra DBU’s bestyrelse til forhandlingsgruppen. Samtidig understreger han, at det i langt højere grad er principielle spørgsmål end økonomi, der skiller parterne fra at indgå en ny aftale.
 
”Parterne har nærmet sig hinanden og er tættere på en aftale end nogensinde. Der er dog en lang række principielle punkter, der skal forhandles på plads, før aftalen kan forelægges DBU’s bestyrelse til behandling og godkendelse,” siger han.
 
De udestående punkter omfatter blandt andet hele samarbejdsformen mellem DBU og Spillerforeningen, og hvorvidt Spillerforeningen eller DBU skal bestemme, hvordan stipendiaterne uddeles. Spillerforeningen ønsker, at stipendiaterne skal uddeles til en fast trup af spillere – hvilket svarer til at give dem fast løn. DBU ønsker at give stipendiater til de spillere, der har behov, så pengene bruges til at understøtte talentudviklingen omkring landsholdet. Samtidig er der også en principiel uenighed om, hvorvidt de nye vilkår gælder for Kvinde-A-landsholdet eller alle kvindelandshold, bortset fra ungdomshold.
 
Uanset hvad ønsker DBU’s bestyrelse ikke, at der skal forhandles midt i forberedelserne til vigtige VM-kvalifikationskampe, da det skader de sportslige forberedelser:  

”DBU tager kraftigt afstand fra, at Spillerforeningen og spillerne på denne måde bruger landsholdslejren og de forestående kampe som gidsel i en faglig kamp. Det går ud over de sportslige forberedelser og over dansk fodbold som helhed. Arbejdet med nye landsholdsaftaler kræver grundige forhandlinger og den nødvendige tid – og det bør ikke ske midt i landsholdslejren, hvor spillerne bør koncentrere sig om at forberede sig til kampene. 
Derfor har vi lagt op til en forhandlingsplan med effektive og ansvarsfulde forhandlinger lige efter kampene,” siger Christian Kofoed.

”Dette er en dybt beklagelig situation for Kvindelandsholdet og for alle i dansk fodbold. DBU ønsker at styrke dansk kvindefodbold, og vi har de sidste år investeret målrettet for at skabe både sportslig og kommerciel udvikling. Det arbejde er afhængigt af, at Kvindelandsholdet stiller op til kamp og repræsenterer Danmark i VM-kvalifikationen,” slutter Christian Kofoed.

DBU’s ledelse vil i morgen klokken 10 orientere det svenske fodboldforbund om, at spillerne ikke stiller op til kamp.

Læs også:

Log ind