1-1 og videre til playoff

Christian Eriksen scorede for 6. landskamp i træk og sendte Danmark på vinderkurs, desværre dukkede Ciprian Deac op to minutter før tid og sikrede gæsterne 1-1. Resultatet betyder dog stadig, at Danmark skal spille playoff om en plads ved VM 2018 i Rusland.

Dansk kontrol – men meget få chancer
Båret frem af de mange tilskuere i Telia Parken forsøgte Danmark fra første fløjt at tage kontrollen med kampen, og det lykkedes i stor stil. Den danske defensiv stod solidt og tillod ikke rumænerne at komme frem til nogle chancer, men man kunne sige det samme om rumænernes defensiv, for det var heller ikke mange chancer Danmark kom frem til.

Der var flere gange optræk til en dansk mulighed, men gang på gang kom der en rumænsk fod i vejen – eller også sad den sidste aflevering ikke helt præcist nok. Derfor skulle vi helt helt til det 29. minut før den første store chance kom. Yussuf Poulsen kom afsted på højrekanten, slog et fint indlæg ind i feltet hvor Pione Sisto kom til skud, men Sisto fik ikke helt træf på bolden, og forsøget gik derfor tre-fire meter forbi mål.

Kort efter forsøgte Pione Sisto sig igen, denne gang med et langskud – og det et meget flot et af slagsen – men den rumæsnke keeper Tatarusanu reddede til hjørne. Igen skulle der ikke gå mange minutter før der kom en ny dansk chance. Bendtner blev spillet fri i dybden, og var næsten alene med keeperen – desværre blev han indhentet af en rumænsk forsvarer der lige akkurat fik en fod på Bendtners skud.

Halvlegens største chance kom i det 37. minut. Her blev Bendtner spillet fri bag den rumænske bagkæde, han rundede keeperen og trillede bolden i mål – til stor jubel for Telia Parkens tilskuere – men desværre stod der en linjedommer med et flag i vejret, og dermed forblev stillingen 0-0.

Eriksen scorede igen, men…
Efter pausen fortsatte den danske dominans, men der var stadig langt mellem chancerne, og reelt skulle vi nok helt hen til det 60. minut hvor Bendtner headede på mål efter et fint indlæg. Keeperen reddede forsøget, men den tyske dommer Aytekin vurderede at der var begået straffe mod Bendtner. Forsøget fra 11-meters pletten sendte Christian Eriksen i mål, og dermed scorede Eriksen for 6. landskamp i træk – en bedrift der ikke er forekommet på det danske landshold siden 1961-1962, dengang scorede Ole Madsen i 10 landskampe i træk.

Kort efter det sanke føringsmål blev Christian Ganea udvist efter to gule kort, og med en mand i overtal fulgte en række udmærkede chancer. Blandt andet var Bendtner tæt på, Sisto havde en god mulighed og det samme havde indskiftede Kasper Dolberg.

Men stille og roligt gik dampen lidt af danskerne, og selvom både Delaney og Dolberg forsøgte sig, så stod den fortsat 1-0 da kampen gik ind i den afgørende fase, og her lykkedes det så desværre for rumænerne at få udlignet. Et indlæg endte via et skudforsøg hos Ciprian Deac, og han fik via Simon Kjærs ben sendt bolden i mål. En noget ærgerligt afslutning på en flot aften i Telia Parken, hvor hele 36.084 tilskuere sørgede for en flot opbakning til de danske ”drenge”.

Det uafgjorte resultat fik dog ikke nogen betydning for slutstillingen i gruppen, for Polen vandt 4-2 over Montenegro, og vandt dermed gruppen med 25 point. Danmark slutter 2’er med 20 point, fire mere end Montenegro. Rumænien endte på 13 point, og efter 1-1 mellem Kasakhstan og Armenien ender Armenien med syv point, mens Kasakhstan slutter sidst med tre point.

Danmark – Rumænien 1-1 (0-0)
1-0 Christian Eriksen (60’), 1-1 Ciprian Deac (88’)
36.084 tilskuere i Telia Parken.

Den danske startopstilling (4-3-3)
Kasper Schmeichel – Henrik Dalsgaard, Simon Kjær (anfører), Andreas Christensen, Riza Durmisi – William Kvist, Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen (83’ Lasse Schöne), Nicklas Bendtner (70’ Kasper Dolberg), Pione Sisto.

Ikke benyttede spillere: Andreas Bjelland, Jonas Lössl, Frederik Rønnow, Mike Jensen, Jannik Vestergaard, Riza Durmisi, Viktor Fischer, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Lukas Lerager, Andreas Cornelius.

Dommer
Deniz Aytekin (GER)

Statistiske vinkler efter Danmark vs Rumænien
• Danmark skal spille playoff om deltagelse ved VM i Rusland næste år. Det er første gang, det sker i forbindelse med VM, men er sket to gange tidligere i EM-sammenhæng (mod Israel og Sverige).
• Christian Eriksen blev den første spiller til at score i seks landskampe i træk siden Ole Madsen i 1961-62 scorede i 10 landskampe i træk, heriblandt hattrick i to landskampe i træk.
• William Kvist jubilerede med 75 landskampe som 20. spiller gennem tiderne. Et antal han har opnået på godt 10 år siden debuten i august 2007.