Flot dansk sejr sender Danmark til VM

På trods af en irsk chokstart lykkedes det Danmark at vende 0-1 til dansk sejr. Anført af en sprudlende Christian Eriksen – der scorede hattrick – endte det med en dansk 5-1 sejr. En sejr der sender Danmark med til sommerens VM i Rusland.

Irsk chokstart trumfet af tre gyldne danske minutter
Danmark fik egentlig en ganske fornuftig start på kampen, men efter blot seks minutter kom irerne alligevel foran 1-0. Et frispark midt på banen blev sendt ind i det danske felt, her fik Nicolai Jørgensen ikke clearet godt nok, men fik nærmest sparket bolden lige op i luften, og det gav Shane Duffy muligheden for at få hovedet på bolden, lige inden Kasper Schmeichel nåede ud og boksede til bolden.

Den irske føring gav hjemmeholdet tro på tingene, og i den næste stykke tid virkede danskerne en smule pressede, dog uden at irerne for alvor kom frem til nogle chancer. Midt i halvlegen var Danmark fuldt ud tilbage i kampen, altså bortset fra, at Irland stadig førte 1-0. Der blev dog spillet friskt til hos begge mandskaber, og det virkede på det tidspunkt ikke sandsynligt, at kampen blot ville byde på et mål.

Det gjorde den heller ikke, for i det 29. minut blev et hjørne taget kort, her tog Pione Sisto fusen på en af irerne da han lavede en tunnel på ham og træk i feltet. Sisto smed bolden ind foran mål, hvor den endte hos Andreas Christensen – hans afslutning var måske ikke så hård, men den endte nu alligevel i nettet – og den blev faktisk sendt over stregen af irske Cyrus Christie.

Blot tre minutter efter udligningen til 1-1 brød Yussuf Poulsen et irsk angreb og satte en kontra i gang. Han fandt Nicolai Jørgensen på midten, der straks spillede den videre til Christian Eriksen – og Eriksen takkede for afleveringen ved at smække bolden i mål via undersiden af overliggeren. En fremragende kontra og en fremragende scoring af Eriksen.

Efter den danske 2-1 føring var det pludselig irerne, der skulle frem over stepperne, og de forsøgte også, men udover et par halve chancer tillod den danske defensiv ikke irerne at komme tæt på Schmeichels mål.

VM-billetten sikret efter flot dansk 2. halvleg
Irland smed fra starten af 2. halvleg Wesley Hoolahan og Aiden McGeady på banen med håbet om, at de noget mere offensive spillere ville kunne sparker irerne tættere på VM. Problemet for Irland var bare, at den danske defensiv fortsatte med at være bundsolid, og det grønblusede hjemmehold kom ikke frem til mange chancer.

Det gjorde Danmark til gengæld, og specielt Sisto forsøgte sig gang på gang med fine langskud – men ind ville bolden dog ikke. Men Sisto fik alligevel en hovedrolle, da han efter 63 minutters spillede Christian Eriksen fri lidt uden for feltet. Eriksen tog et par træk, og lagde så bolden elegant ind bag Randolph i det irske mål.

Herefter så det sort ud for Irland, der jo nu skulle score tre gange, hvis de ville med til VM. Den opgave blev endnu sværere med lidt over et kvarter tilbage af kampen, for her sendte Nicolai Jørgensen et indlæg ind i feltet.

Ward ville cleare bolden, det lykkedes bare ikke, til gengæld spillede han Eriksen helt fri – og Eriksen takkede for gaven ved at banke bolden ind bag en chanceløs Randolph.

Den resterende del af kampen kontrollerede Danmark fuldstændig, og i kampen sidste minut blev indskiftede Bendtner fældet i feltet – og han fik selv lov til at sparke, og atter en gang var Randolph chanceløs i det irske mål.

Efter 0-0 i lørdags i København betyder aftenens stensikre 5-1 sejr naturligvis, at Danmark er klar til sommerens VM i Rusland.

Irland – Danmark 1-5 (1-2)

1-0 Shane Duffy (6’), 1-1 Cyrus Christie (29’, selvmål), 1-2 Christian Eriksen (32’), 1-3 Christian Eriksen (63’), 1-4 Christian Eriksen (74’), 1-5 Nicklas Bendtner (90’, str.)

Stadion: Aviva Stadium, Dublin.

Den danske startopstilling (4-3-3)

Kasper Schmeichel – Andreas Christensen, Simon Kjær (anfører), Andreas Bjelland, Jens Stryger Larsen (54’ Peter Ankersen) – William Kvist, Christian Eriksen, Thomas Delaney – Yussuf Poulsen (70’ Andreas Cornelius), Nicolai Jørgensen (84’ Nicklas Bendtner), Pione Sisto.

Ikke benyttede spillere: Jonas Lössl, Frederik Rønnow, Mike Jensen, Jannik Vestergaard, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, Jonas Knudsen, Martin Braithwaite, Lukas Lerager og Lasse Schöne.

Dommer
Szymon Marciniak (POL)

Statistiske vinkler efter Irland vs Danmark
• Danmark kvalificerede sig til sin femte VM-slutrunde efter otte års fravær og har i tre ud af de fire tidligere formået at spille sig videre fra de indledende gruppekampe (1986, 1998 og 2002).
• Christian Eriksen blev den 21. og med 25 år og ni måneder den suverænt yngste spiller til at runde 75 landskampe for Danmark knap syv år efter sin debut i marts 2010.
• Danmark gik igennem hele 2017-sæsonen uden nederlag, fem sejre og fire uafgjorte, hvilket kun er sket i 1995 i perioden efter Anden Verdenskrig.
• Nicklas Bendtner scorede sit 30. mål for Danmark i sin landskamp nr. 79, hvilket gjorde ham til den syvende spiller til at have passeret 30 landskampsmål.