Portugal ydmyget i Wozniacki-stil

Det danske kvindelandshold scorede i første angreb mod Portugal i aftenens kamp i Algarve. Og herefter blev det en ren opvisning af det stærke, danske mandskab, der kørte hjemmebaneholdet over med tenniscifrene 6-0.

Se de seks mål mod Portugal her. Video: DBU TV

Ingen så det. Hverken stadionspeakeren eller tv-folkene på Lagos stadion nåede at opfatte, at Danmarks kvinder puttede bolden i netmaskerne efter blot 20 sekunders spil. Janni Arnth loppede bolden ind i et tætpakket felt, og den portugisiske keeper samlede først bolden i hænderne, for efter at tabe den igen. Det opfattede Stine Larsen og prikkede bolden ind i nettet. 1-0 til Danmark på rekordtid.

Portugiserne havde en naturlig hjemmebanefordel og tilskuere på tribunerne, men den gode stemning sørgede Line S. Jensen for at slukke god og grundigt efter blot seks minutters spil. Et høj bold i feltet ramte lige i panden på Washington Spirit-spilleren, der hedeade den elegant i kassen. 2-0 til Danmark.

Og blot tre minutter senere var danskerne farlige igen. Sarah Dyrehauge, der startede kampen på midtbanen, blev sendt i en friløber mod det portugisiske mål, men den portugisiske keeper tog revanche fra droppet før og reddede sit hold fra en decideret ydmygelse fra kampens start.

Portugal fik kampens første mulighed efter 20 minutter efter hjemmebaneholdet fik mere ro på spillet og opbygningen.

Men det var også det, at portugiserne fik at sige i første halvleg. Efter 23 minutter sendte Stine Larsen en følt, flad aflevering tæt ind foran målet til en helt fri Sanne Troelsgaard, der hamrede den i kassen til 3-0.

Efter en halv times spil sparkede Cecilie Sandvej frispark fra venstrekanten, og bolden endte blandt venner og fjender tæt på den portugisiske keeper. Efter en del tumult kunne dommeren pege på midten efter Stine Larsen havde vundet kluddermor og sendte bolden i mål. 4-0 til Danmark.

Wimbledon-lignende tilstande
Fra begyndelsen af 2. halvleg sendte landstræner Nils Nielsen Simone Boye, Mie Leth Jans og Sara Thrige på banen. De nye defensive formationer ændrede bestemt ikke på danskernes solide overtag af kampen, og efter 58 minutter måtte den portugisiske keeper igen hente bolden ud af eget mål. Katrine Veje blev sendt afsted med en fin stikning fra Stine Larsen, og en iskold venstrepote fra Veje bragte Danmark foran med 5-0.

10 minutter efter blev det portugisiske forsvar presset til at bruge forbudte hænder i eget felt, og dommeren tøvede ikke med at fløjte straffe. Sanne Troelsgaard sparkede hårdt til bolden fra pletten, og den portugisiske keeper fik i første omgang afværget, men Troelsgaard selv fulgte op og fik bolden i nettet. 6-0 til Danmark.

Portugiserne havde ikke mere at komme med, og kampen endte 6-0. Nu venter den sidste gruppespilskamp mod Rusland på mandag. Du kan følge kampen på DBU TV live fra klokken 20.00.