Magtdemonstration sikrer kvinderne bronzekamp

Det var en ukøn affære til tider, da de danske kvinder i dag stødte ind i Rusland ved sidste og afgørende gruppespilskamp ved Algarve Cup. Seks mål og tre point sikrede sejr og bronzekamp i turneringen.

Se highlights fra kampen mod Rusland lige her. Video: DBU TV

En sejr over Rusland kunne betyde en direkte billet til bronzekampen ved Algarve Cup for de danske kvinder. Efter 6-0 over værtsnationen Portugal fredag var der store forventninger til de danske kvinder, der også begyndte kampen med favoritværdiheden alvorligt, og presse russerne langt tilbage på banen.

Russerne blev presset så langt tilbage efter 23 minutter, at danskerne kom frem til en double-chance. Først Katrine Veje med et hårdt spark med venstrebenet og Sanne Troelsgaard fulgte op på keeperens parering. Den danske aggressivitet tvang en russisk forsvarsspiller til at tage ulovlige hænder i brug, og dommeren pegede prompte mod pletten. Straffe til Danmark. Anfører Pernille Harder tog sig af straffesparket og satte bolden suverænt uden chance for den russiske keeper. 1-0 til Danmark.

Ikke nok med, at russerne kunne se danskerne bringe sig i front, så måtte de også se deres forsvarsspiller forlade banen med et direkte rødt kort efter at have forhindret Sanne Troelsgaards oplagte målchance.

Med ti mand og bagud lignede Rusland ikke et hold, der havde særligt meget mere at byde på. Men 20 sekunder inden første halvlegs afslutning kom russerne frem til kampens første chance. Og på forunderlig vis endte bolden i nettet bag Stina Lykke. 1-1.

Dansk overtag endte med stor-sejr

Danskerne trådte ud af omklædningsrummet efter pausen med to nye spillere i Sarah Dyrehauge og Nicoline Sørensen på midtbanen i stedet for Sanne Troelsgaard og Katrine Veje. Russerne startede halvlegen som de kom, og de 11 russiske spillere havde lige så lidt at give af, som de havde i kampens første 45 minutter.

Et solidt dansk overtag prægede begyndelsen af halvlegen, og efter 60 minutters spil gav det gevinst. Et Pernille Harder-aktion ned ad venstrekanten endte med en afslutning i den spidse vinkel, og bolden endte bag den russiske keeper. Ganske fortjent 2-1 til Danmark.

Nils Nielsen satte Cecilie Sandvej ind på venstrebacken i stedet for Line Røddik med 20 minutter tilbage af kampen, og de friske defensive ben gav endnu mindre for russerne at arbejde med. Det havde til gengæld Nicoline Sørensen, der endte med sidste berøring på et fantastisk opspil af danskerne. Med venstre-skøjten bragede Brøndby-spilleren bolden i kassen uden chance for keeperen. 3-1 til Danmark.

Den flottes scoring gav unge Nicoline Sørensen en ordentlig portion selvtillid, og få minutter efter kunne hun sende en følt aflevering til Pernille Harder, der nemt satte bolden i nettet. 4-1 til Danmark og hattrick-Harder.

Mie Leth Jans røg ind i den bagerste kæde efter 75 minutter, og overtog pladsen på banen efter 75-kampsjubilar Nanna Christiansen.

Sarah Dyrehauge satte for alvor et søm i kisten for Rusland, da hun med bare otte minutter hamrede bolden i mål til 5-1 – en tangering af Danmarks hidtidige målrekord mod et russisk mandskab.

Med otte minutter igen gik Sara Thrige og Lise Munk på banen i stedet for Pernille Harder og Line S. Jensen, og Danmarks offensiv fortsatte med at presse på for endnu en scoring.

Den kom efter 89 minutters spil, da Sarah Dyrehauge scorede sit andet mål i kampen. 6-1 til Danmark.

De tilbageværende spillere på banen kunne se måltavlen blinke 6-1 til Danmark, da dommeren fløjtede kampen af.

Nu venter Australien i turneringens bronzekamp på onsdag den 8. marts. Tidspunkt for kampen er endnu ikke fastlagt, men kampen streames på video.dbu.dk.