Anfører og træner ser frem mod engelsk test

OPTAKT: Niels Frederiksen og anfører Lasse Vigen, der til dagligt spiller i netop England, ser her frem mod aftenens testkamp i Randers.

Hør her anfører Lasse Vigens vurdering af aftenens kamp mod England og hvordan hans klubskifte har givet masser af flow og selvtillid i eget spil. Video: Pia Schou Nielsen


Danmark møder i aften England i endnu en svær testkamp forud for EM-slutrunden til sommer, hvor England også deltager.

Og landstræner Niels Frederiksen ser frem til endnu en gang at blive testet mod Europas bedste U21-hold.

”Det er vigtigt at vi bliver testet mod de allerbedste i disse kampe, fordi vi til EM skal op mod de allerbedste. Vi bruger disse kampe til at finde ud af, hvor vi står henne og hvor de enkelte spillere står henne, og hvordan både spillere og holdet reagerer under pres.  Og så bliver kampene jo brugt til få svar på hvad der fungerer rent taktisk, og hvad der ikke fungerer. Derfor er både kampen mod Spanien og kampe i aften en fantastisk forberedelse for os.”

Danmark mødte Spanien i torsdags, hvor det blev til holdets første nederlag siden september 2015. En kamp, hvor Danmark var rigtig fint med og også kom foran, men måtte se sig slået af en flot spillende spansk hold, der udnyttede de danske svagheder i forsvar – således blev alle tre scoringer lavet efter en tabt duel. Derfor er også forsvarsspillet i fokus i aftenens kamp:

”Vores taktiske oplæg bygger jo også på det, der er vores spillestil og spillemæssige udtryk, som vi som hold har udviklet gennem de sidste halvandet år. Jeg forventer dog, at vi mod England vil være lidt mere på bolden end tilfældet var mod Spanien, og tror heller ikke vores etablerede forsvarsspil vil have de helt samme udfordringer. Men til gengæld forventer jeg en stor udfordring på dødbolde og indlæg. Så i bund og grund bruger vi jo igen disse kampe til at forfine vores spil.”

Omkring 4500 har indtil videre sikret sig billet til aftenens kamp, der spilles på BioNutria Park i Randers kl. 19 – og nogle af dem må man forvente ikke kun er der for at se de største danske talenter, men også de engelske, der har store klubnavne fra Premier League og Championship bag sig.

”Det er et stærkt engelsk hold, der løber på banen i Randers og et hold med rigtig meget Premier League erfaring. Der er jo nogle, der tror at når vi møder Spanien er det teknikere og når vi møder England er det mere nogle krigere. Men faktum er, at de engelske spillere også er rigtig dygtige fodboldspillere! Fysikken er dog fortsat deres stærke side, så jeg forventer også det bliver et ’slagsmål’ for os – hvor vi skal vise at vi også fysisk kan være med. Jeg glæder mig!”

Du kan stadig nå at sikre dig billet til kampen på stadion eller via www.billetsalg.dbu.dk.

Kampen kan du se direkte på 6’eren fra kl. 19.

Log ind